Emma Barremyr

Bilder från Vasaloppsfrukosten 2019

Vasaloppsfrukosten! En rejäl och mysig frukostbuffé i soffan framför tv:n samtidigt som vi tittar på loppet. Årets bästa frukosttradition hos oss! Att äta en lång och mysig Vasaloppsfrukost är en tradition jag har med mig sen min barndom. Pappa åkte Vasaloppet nästan varje år när vi var yngre, vilket gjorde att vi satt klistrade framför tv:n halva dagen dessa dagar. Det är många barndomsminnen som ligger i det hela, och känslan av att sitta med en lång frukost, brasan som sprakar och sändningarna från Vasaloppet är svårslagen. Det är så mysigt!

Nu var det några år sedan pappa åkte Vasaloppet, men det är en så mysig tradition att vi fortsatt med den ändå, och jag har nu fört över den på min egen familj!

Förra året såg det ut såhär och i år såg det ut såhär, häng med så ska jag visa er bilder!

 

Vi gjorde det väldigt enkelt för oss i år, men det blev ju inte mindre gott för det. Vi åkte och köpte ett gäng croissanter som åts med äggröra, tomater, gurka, ost och marmelad. Sjukt gott ju! Och sen hade vi ett stort fruktfat till efterrätt med apelsin, kiwi, melon, jordgubbar och blåbär.

En god frukost behöver inte mycket mer än såhär faktiskt! 

Recept på min goda krämiga äggröra hittar ni här!

Ute spöregnade det och regnsmattret mot altantaket gjorde det ännu mysigare att kura inne hela morgonen. Elsa satt mellan mig och Pelle och mumsade mest i sig alla jordgubbar, men åt också sin första croissant. När hon tröttande på att sitta i soffan och kolla på skidorna gick hon sen bort till sitt kök för att laga lite mat som vi blev serverade sen. Mys <3

 

 

Och jag drack graviditetens första kaffekopp! Alltså fatta! Första kaffekoppen på över tre månader. Nu när illamåendet släppt har kaffesuget börjat smyga sig på och jag är så glad för det. Med Elsa kom suget efter kaffe aldrig tillbaka under graviditeten. Jag kunde börja dricka någon kopp då och då i vecka 30 och gjorde det mest för att få igång min förstoppade mage lite, men tyckte inte det var speciellt gott. Den här kaffekoppen som jag smuttade på igår var SÅ GOD! Halleluja! Längtar efter en cappuccino nu!

PS. Jag äter ju som ni vet glutenfritt för det mesta eftersom jag mår bättre i magen av det, men jag brukar ta Glutenzym de gånger jag väljer att äta gluten och tycker det funkar bra. –> Läs mer om det här <– (OBS, inget för de med celiaki). DS.

Kollade ni också på Vasaloppet? Vad åt ni till frukost?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Åh, vasaloppsfrukosten bestod av extra mycket havregrynsgröt kl.03.00 på morgonen innan resan mot sälen började. Hann med en andra frukost vid 06.30 i bussen innan det var dags att ställa sig i startfållorna. Vasaloppet är en magisk upplevelse, både på plats och hemma i soffan <3

  2. Linda Assarsson

    Vasaloppsfrukost och halva dagen i soffan var det för oss i söndags ❤️ Gott bröd, ost, färskost, ägg, marmelad, frukt, kaffe ? Sååå himla härligt ?‍♀️?‍♀️

stats