Emma Barremyr

Vasaloppsfrukosten 2018

Myset på årets Vasaloppsfrukost var en klass för sig eftersom vi satt framför tv:n som en liten familj ♥ Samtidigt som det är så självklart att vi är en familj nu för tiden så känns det också lite overkligt varje gång jag stannar upp och faktiskt tänker på det! Livet flyter liksom bara på och ibland slår det mig att jag ju är mamma numera, hur coolt är inte det?! För ett år sedan låg Elsa i magen vid den här tiden och nu är hon här hos oss. Älskade barn!

Vi hade ju planerat att Elsa skulle sova lagom till Vasaloppsstarten (hon brukar gå och lägga sig den tiden), men eftersom hon bjöd på sovmorgon passade det inte riktigt tidsmässigt, så hon fick frukost innan oss och fick sedan sitta med oss i soffan och käka lite russin och majskrokar medan vi åt och kikade på Vasaloppet.

Vi stoppade Elsa i bumbon så hon satt still också, annars har hon ju en tendens att vara överallt och riva i allt hon får tag på, hehe. Hon har till och med börjat klättra på saker nu. Så ja, den är himla smidig den där bumbon, speciellt när man vill att hon ska sitta still. Och har hon bara något att pyssla med när hon sitter där brukar hon gilla det!

Pelle åkte och köpte nybakade croissanter på morgonen när vi vaknade och under tiden hängde jag och Elsa i köket och fixade resten! Bara kolla så mycket gott vi dukade upp ↓

Älskar när kaffedoften sprider sig i huset! Det finns få saker som slår den där första koppen kaffe på morgonen sedan jag fick barn. Den är så fruktansvärt god och jag kan längta efter den redan på kvällen när jag går och lägger mig!

 

Liten pyjamastjej ♥

 

Extra gott är såklart kaffet tillsammans med en riktigt god macka! Crossianter blev det som sagt till Vasaloppsfrukosten, och dessa fyllde vi med diverse godsaker som äggröra, ost, marmelad och parmaskinka. Mmmmm!

Jag äter ju som ni vet glutenfritt för det mesta eftersom jag mår bättre i magen av det, men jag brukar ta Glutenzym de gånger jag väljer att äta gluten och tycker det funkar bra. –> Läs mer om det här <– (OBS, inget för de med celiaki).

 

Äggröran blev precis sådär krämig och god som jag älskar när den är. Jag gör alltid min äggröra med en skvätt grädde och det är knepet för att den ska bli sådär härligt krämig 🙂

 

Chevreost är vår favorit! Och så vanlig prästost såklart!

Vad har ni för favoritostar?

 

En liten efterrätt på frukosten är standard till Vasaloppet! I år blev det raw hasselnötsbollar ♥

 

Ett stort fruktfat med melon, vindruvor och apelsin dukade vi också upp! Och apelsinerna nu är ju bara så himla goda!

 

Riktigt frasiga croissanter, precis som de ska vara! Och så lite majskakor med havssalt!

 

Arvid Nordquist ekologiska presskaffe med Oatlys ikaffe ska det vara!

 

Frukostperfektion, japp!

 

Fokuserad tjej, det var spännande med så många skidåkare!!!

 

Mest lik pappa är hon, men hon har fått min haka iallafall, hihi ♥

 

Med dom bilderna säger jag god morgon måndag och önskar er en fin vecka!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Vilken mysig morgon ni hade tillsammans hela familjen! Så mysig att både få föra vidare-, men också skapa nya traditioner som en familj.
  Vi hade också planerat att spendera förmiddagen i soffan framför Vasaloppet innan babysim. Men jag vaknade tokförkyld på söndag morgon och fick i mig en halv kopp kaffe innan jag gick och lade mig tillsammans med Adam igen. Sedan var det hög tid att göra sig i ordning för badet
  Som tur är har vi många andra mysiga helgmorgnar tillsammans att se fram emot <3

  1. Emma

   Ja det blev en riktig mysmorgon 🙂 Trist med förkylning, men skönt att ni kom iväg på bad iallafall. Är ju så himla mysigt med babysim 😀 Ni får njuta av god frukost till helgen istället! <3

stats