Emma Barremyr

Vi ska åka till Rom!!

10769694368_IMG_0473

Det här kortet fick jag av Pelle i 30-årspresent! Jag och Elsa kom hem från Torsby på fredagseftermiddagen, på köksbordet stod en stor bukett blommor och i köket stod Pelle och lagade risotto med räkor. I buketten med blommor hittade jag det här kortet. När jag öppnade och fick se vad som stod blev jag alldeles chockad av glädje! Alltså, wow vad den mannen tar hand om mig <3

Första presenten som jag fick var ju eftermiddagen på stan med lunch och shopping tillsammans med mina systrar. Bara det i sig var en helt fantastisk present som jag tyckte räckte gott och väl. Men vi ska alltså åka på en liten resa också, bara han och jag fram i vår, och jag fick välja mellan Rom, Reykjavik och Paris.

Jag fick så många frågor om vilket resmål jag skulle välja när jag la ut bilden på kortet på Instagram, och det var inte helt lätt att svara kan jag säga, för alla tre städer känns som fantastiska upplevelser var för sig. Men nu har jag bestämt mig, vi ska åka till ROM!

Varför Rom? Jo. Vi älskar Italien! Jag har aldrig varit i Rom (men varit i både Paris och Reykjavik) och det känns kul att se något nytt. Dessutom känns det härligt att åka någonstans där vårvärmen förhoppningsvis kommit i april/ maj.

Tanken blir att förhoppningsvis få njuta av lite sol och värme, den italienska maten och deras goda glass, gå hand i hand, sova på hotell och bara rå om oss två i tre hela dagar och nätter. Känns overkligt, men säkert välbehövligt inför livet som tvåbarnsföräldrar. Vi kommer förmodligen inte få möjligheten till detta på länge sen. Elsa kommer få vara hos mormor och morfar samt farmor och farfar. Jag vet redan nu att jag kommer sakna ihjäl mig, men ska ändå försöka njuta så mycket jag kan av en resa där vi två bara får ha varandra som fokus <3

Har ni varit i Rom? Då vill jag ha alla era tips på upplevelser, bra restauranger (gärna med glutenfria alternativ) och saker som vi helt enkelt inte får missa när vi är där!

Vi har varit i Italien flera gånger sen vi blev ihop 2010, men aldrig i Rom alltså, så det ska bli himla kul. Som avslut på det här inlägget får ni några gamla bilder från vår första resa till Italien 2011! En riktig kärlek och matsemester kan jag lova! Vi vandrade i Bormio, åt massa pizza och pasta, bilade i Alperna och njöt av Gardasjön, åkte en sväng till Toscana, hängde i Cinque Terre och avslutade sedan resan med en helg i Milano. Magsikt!

IMG_2502

IMG_0038

IMG_2518

IMG_0060

IMG_2568

IMG_0081

IMG_2684

IMG_2642

IMG_2844

IMG_2753

IMG_0104

IMG_3074

IMG_2983

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa / Let’s go explore

    Vad mysigt! Både med Rom och med tid på tu man hand. Så rätt tänkt innan det blir två barn och en lång tid innan ni får chansen till det igen.

    Var länge sedan jag var i Rom så dåligt med tips tyvärr. Men Italien är ju alltid magiskt! Och, forno romanum och colloseum är superhäftigt, värt besök oavsett turistmassor!

  2. Ida

    Åh vi älskar också Italien! I år blir första året på 5 år som vi inte åker dit, väntar också tillökning i augusti ? vi var i Rom i oktober förra året och det jag verkligen kan rekommendera är guidad tur på Colosseum, det var det bästa på hela resan. Boka gärna i god tid via nätet. Vi valde även att få visning av de översta våningarna som man inte får besöka utan guide. Vatikanen och Peterkyrkan var värt ett besök men köp gärna biljetter till Vatikanen innan så slipper ni kön. Den här restaurangen kan jag verkligen rekommendera https://www.bistrot64.it

stats