Emma Barremyr

Mindfulness effekt på magproblem

Sen jag började träna mindfulness regelbundet har det hänt så otroligt mycket med min kropp, både fysiskt och psykiskt! Framför allt så har jag på riktigt fått tillbaka min energi, men också lärt mig otroligt mycket om mig själv. Jag fått ett helt nytt förhållningssätt till livet som gör att jag mår bättre psykiskt eftersom jag helt enkelt har ett redskap att hantera livet med.

Skulle kunna skriva en hel roman om alla fördelar och positiva effekter jag upplevt av mindfulness, men det här inlägget skulle handla om något specifikt, nämligen effekten som mindfulness haft på min magproblem.

Min mage har börjat fungera bättre! Jag har IBS, som jag förmodligen fått på grund av all stress jag utsatt mig för under livet. Min mage krånglar ofta och jag har alltid haft problem med att gå på toaletten och blir förstoppad ofta. Men inte nu längre! Sen ungefär ett halvår tillbaka har jag inte varit förstoppad en enda gång. Det är som att mindfulnessträningen ”släpper på spänningar” även i tarmregionen och gör så att magen kommer igång igen. Det gör också att jag mår bättre och känner mig gladare nu.

Mår magen bra, mår människan bra, brukar man ju säga!

IMG_8449

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Arianne

  Jag har precis som dig väldiga problem med magen vilket benämns IBS, som alltid när det inte finns något konkret att ta på.. Provat hit och dit en massa olika upplägg men där egentligen ingenting har funkat fullt ut utan det är helt och hållet upp till dagen och veckan i övrigt, vilket gör det ännu svårare!

  Mindfulness är något jag stött på mycket på sistone och önskar att jag hade mer ro att utöva detta, dock har jag så svårt att tillåta mig till den stunden och att komma ner i varv, blir så fort otålig. Har du några tips till att verkligen genomföra dessa stunder?

  1. ptbyemma

   Tack för att du delar med dig! Jag tar upp din fråga i ett inlägg då jag tänker att det är en vanlig sak som många upplever! Håll utkik här inom kort =)

 2. Emma

  Vill först säga tack för en fantastisk blogg som jag följt i 5 år nu ❤

  Sen, jag har ibs- haft sedan 2015 och det har lett till många sjukdagar, då magen krampar, jag springer på toa, får inflammation i tarmfickorna och sen har jag ett uselt immunförsvar redan och åker på ALLT. Inte jättelätt när jag också jobbar på en förskola hehe..

  Men undrar hur jag ska börja med mindfulness? Ska även testa några laxtabletter (?) nu med men är villig att testa allt möjligt för att försöka få ett liv som inte innebär sjukskrivningar varje månad..

  Ursäkta en sjukt luddig fråga. Men du kan så mycket om mindfulness så känns bäst att fråga, annars blir det att jag laddar ner en halvkass app och gör allt halvdant..

  Kram!

  1. ptbyemma

   Oj, FEM ÅR! Fantastiskt roligt att höra att du följt mig så länge kära du <3 Om du ska börja med mindfulness så skulle jag verkligen rekommendera dig att gå en kurs där du har en ledare. Nu vet jag inte vart du bor, men jag startar upp en kurs den 31/1 här på Hammarö. Om inte den möjligheten finns så kan du t.ex. gå en kurs online. Mindfulnesscenter har kurser online och jag rekommenderar varmt "Här och nu programmet" eller boken "mindfulness i vardagen" som innehåller både bra information om mindfulness och ett träningsprogram med övningar och ljudspår som du kan göra hemma =) Önskar dig lycka till! Kram

stats