Emma Barremyr

Från graviddagboken, vecka 7 (6+4)

Inläggen från ”graviddagboken” handlar om första tiden under min nuvarande andra graviditet. Jag vill dela den här tiden med er, dels för att man sällan får läsa om den här tiden då många håller den hemlig, men också för att jag vill visa för er hur verkligheten sett ut för mig. Det är ett gäng inlägg till er som är skrivna rakt från hjärtat med fokus på tankar, känslor och måendet tidigt i en graviditet och här kommer andra inlägget.

Från graviddagboken, vecka 7 (6+4)

Klockan är inte mer än 18.45, men jag ligger redan till sängs. Höll på att somna när jag la Elsa så kände att det var lika bra att jag också gick och la mig. Gud, jag är så fruktansvärt trött!

Helgen har ändå varit lite bättre jämfört med senaste veckan. Jag spydde som en gris i fredags, men både igår och idag har jag varit lite piggare, inte spytt och inte haft konstant illamående. Det har lättat ibland och satan i gatan vad jag njuter av de korta stunderna. Men nu ikväll kom ett bakslag och det där superduperkraftiga illamåendet small till igen. Så vidrigt! Vill bara sova så jag slipper uppleva det.

Vi har varit i Torsby i helgen och blivit lite ompysslade av mamma och pappa. Pelle är rätt sliten han också eftersom han fått göra prick allt här hemma, allt som i att ta alla nätter och tidiga morgnar, serverat mig, jobbat och pusslat med jobb för att kunna komma hem tidigare för att avlasta mig och ta Elsa o.s.v. Lite uppassning hos mamma och pappa var därför guld värt för oss båda!

Nu står Pelle nere i köket och kokar risgrynsgröt som han ska servera mig imorgon bitti. Är så äcklad av smörgåsar att jag måste hitta något annat som jag kan få i mig på morgonen. Kan inte sluta undra över det här äcklet som jag känner mot mat. Vad är meningen med det? Meningen måste ju ändå vara att man ska äta så att både man själv och barnet i magen mår bra och får näring? Varför detta illamående och äckel? Jag hade verkligen glömt från förra graviditeten hur vidrigt det är. Sa till Pelle att om jag någon gång får för mig att bli gravid igen så säger du ”nej”, ok? Jag vet att det kommer något väldigt fint av det här, men ni kan ju bara tänka er hur det är att ha konstant magsjuka i månader…

Nu ska jag sova. Snittar 10-11 timmars sömn per natt nu och ändå är jag konstant trött! Tänk att en nytt liv skapas inom mig! När jag tänker så är det inte så konstigt att jag är trött. Ett nytt liv. Av min kropp. Mäktigt ändå!

IMG_0146

Åt hamburgare med pommes från Max två dagar i rad nu i veckan. Det var det enda jag kunde tänka mig att äta, och nu efter två dagar är jag så äcklad att jag spyr bara av tanken på en hamburgare, och det känns som att jag aldrig mer kommer kunna äta det…. slutar aldrig att förundras över hur knepigt det här med måendet under en graviditet är.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Det låter nästan som om du har drabbats av hyperemesis gravidarum. Det var aldrig så illa för mig, men en kollega hade det. Det var så illa att hon med jämna mellanrum fick åka in till sjukhuset för att få dropp. Tyvärr finns de ju inget botemedel. Blir så trött på att det inte bedrivs någon forskning på ”kvinnliga åkommor”. Det är så mycket vi måste stå ut med och som bara viftas bort av sjukvården.
  Jag tänker inte komma med några tips, utan vill bara säga att det är hemskt! Jag lider med dig! Jag föredrar faktiskt själva förlossningen framför illamåendet.

  1. ptbyemma

   Ja det kanske är något sånt, tack snälla för din omtanke <3 Precis som du säger har det varit hemskt, men det börjar bli lite bättre nu. Har varit nära att åka in några gånger, men har trots att jag spytt så mycket ändå fått i mig tillräckligt med mat gissar jag. Ja visst kan man bli trött på att det inte bedrivs någon forskning på kvinnliga åkommor… hoppas det sker en förändring där i framtiden! Jag håller helt klart med dig – föredrar också en förlossning framför att vara illamående under så lång tid! Kram

 2. Jessica

  Jag får verkligen flash backs till hur jag hade det för mindre än två månader sedan. Nu när jag mår bättre så har jag redan glömt den värsta perioden, helt otroligt hur hjärnan fungerar. Fick tips om att lägga limeskal (eko att föredra) på tungan, fungerade bra för den där hemska smaken som iaf jag gick runt med hela tiden. Snart kommer denna tid vara ett minne blott för dig, håll ut!!

  1. ptbyemma

   Tack för tipset om limeskal, det måste jag prova! Har konstant äcklig smak i munnen så finns det något som hjälper vore det ju fantastiskt! Tack för peppen också <3 KRAM

stats