Emma Barremyr

Nu har jag knäckt koden till att få till daglig meditation

Daglig meditation är liksom grunden i mindfulnessträningen. Det är precis som med kondition, för att kunna känna dess positiva effekter behövs regelbunden träning. Likaså för att kunna uppleva vad mindfulness är för något. Det går liksom inte att veta vad mindfulness verkligen är förrän man upplever det.

När man ska meditera har jag alltid hört att det är fördelaktigt att ha en rutin, att det är bra att meditera på samma tid varje dag och då helst på morgonen. Hur får man ihop det i livet med barn undrar jag? Men en unge som är morgonpigg som nästan alltid väcker en?

Jag hade så svårt att få till daglig meditation innan jag började utbilda mig till mindfulnessinstruktör. Jag gjorde det så fort jag fick chansen på morgonen, t.ex. på helger och de få gånger som Elsa tog sovmorgon, men fick ändå inte till någon rutin. Det kändes som att om jag inte gjorde det på morgonen så var det skitsamma. Jag kände frustration över att jag ville få till det, men inte kunde…

..Tills jag insåg att jag ju måste göra det på det sättet som passar mig! Det viktiga är ATT jag GÖR det, inte när jag gör det. Visst är det fördelaktigt med en rutin, men om det inte funkar i ens liv så gör det ju inte det.

Numera gör jag morgonmeditation så fort tillfälle ges (alltid på helger och de morgnar Pelle kan ta Elsa en stund innan jobbet), och när jag inte får den möjligheten gör jag meditationen under dagen eller på kvällen. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till mindfulness, utan det viktigaste är att hitta det som passar en själv bäst.

IMG_9764

Ibland när jag är ute på promenad stannar jag till och gör dagens meditation. Att sitta utomhus i dagsljus med naturens ljud runtomkring sig är magiskt <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats