Emma Barremyr

Jag har fått tillbaka min energi

Hej lördag! Jag sitter uppkrupen i soffan efter en spontan förmiddag med familjen ute i skogen. Det var så skönt med frisk luft, men var också riktigt gråkallt ute idag, så nu sprakar en brasa i kaminen medan jag och Pelle hänger i soffan och Elsa sover lunch.

Jag känner mig pigg. Det är snart mitten av november och jag har helt plötsligt fått min energi tillbaka. Hela hösten har för min del varit tom på energi eftersom jag blev sjuk i en giardiainfektion i slutet på sommaren. Jag blev bättre efter medicinen, men det höll inte i sig länge… det tog bara någon vecka innan jag blev sådär hösttrött, och den senaste tiden har jag känt mig halvt dränerad.

Jag har förstått att vissa kan få energi av mörkret, men det får inte jag. Jag blir skittrött av att inte få en rejäl dos ljus varje dag. Jag älskar tanken på allt mys som hösten innebär och tycker om att tända ljus, sitta framför en sprakande brasa och kura inne. Det är så mysigt, men jag får inte energi av det på det sättet att jag blir pigg.

När jag åkte till Stockholm i början på veckan var jag så trött, hade spänningshuvudvärk och kände mig allmänt sliten. MEN, när jag kom hem igen i onsdags efter två dagars utbildning var det som att något hände. Jag började känna att ny energi kom krypandes, och ett sånt ljuvligt lugn inom mig. Huvudvärken hade släppt och kroppen kändes avslappnad.

På torsdagskvällen hade jag min mindfulnessgrupp och när jag åkte därifrån hade jag fått ännu mer energi. Igår vaknade jag 05.40 och var PIGG. Alltså, det händer ju inte den här årstiden.. jag gjorde direkt en meditation följt av en lång stretch innan Elsa vaknade vid 06.30. Drömmen vore ju att starta varje dag så, men den möjligheten har jag inte eftersom jag aldrig vet när Elsa vaknar.

Jag tror att spänningar gör oss trötta. Och jag tror att träning i medveten närvaro släpper på spänningar och att det i sin tur ger energi. Jag har inte riktigt upplevt det på det här sättet tidigare, som nu, men det känns som ett fint kvitto att få i höstmörkret. Jag blir så glad att jag ger mig själv det här och blir även inspirerad att fortsätta.

IMG_9635

IMG_9636

Och såna här stunder i skogen, med familjen, HERREGUD vad det ger energi <3

Hoppas ni har en fin lördag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats