Emma Barremyr

Underbart god och hälsosam saffranskaka

God morgon kompisar! Det är fredag igen! I och med Stockholmsresan gick den här veckan otroligt fort, och nu ser vi återigen fram emot helg och ledighet. Jag gillar veckorna, men tycker såklart mest om helgerna eftersom Pelle är ledig då. Familjetid har fått en helt ny innebörd med barn i livet <3

Idag ska jag och Elsa åka och mysa hos en barndomsvän till mig. Har inte träffat henne på evigheter och saknar henne så mycket. Livet är inte alltid lätt att få ihop när man bor på olika platser, men nu ska bli underbart att ses med våra barn igen!

Men nu till något helt annat! Nämligen SAFFRANSKAKA!

IMG_9744

När vi flög till Dubai för nästan prick ett år sedan träffade jag urgulliga Susanna på flyget. Hon och hennes familj satt i sätet framför oss, och så korsades våra vägar. Sedan dess följer jag hennes inspirerande konto på Instagram där man får ta del av goda recept och värdefulla tankar om livet.

Susanna är ju skaparen bakom bananbrödet jag snöat in på den här hösten. Jag älskar den vanliga varianten, men är också helt tokig i den mjuka pepparkakan som det ju blir av brödet när man tillsätter pepparkakskryddor. MUMS!

Med tips från Susanna har jag nu även testat att göra den med saffranssmak, och HERRE min skapare! Lussebulle i en hälsosam form som vi kan njuta av varje dag ända fram till jul! Tjohoo!

Här finns recept på vanlig banankaka

Här finns recept på mjuk pepparkaka

Scrolla, så får ni även recept på en underbar och hälsosam saffranskaka!

IMG_9745

Saffranskaka med russin

Ingredienser till 1 bröd

4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
3 stora gulbruna bananer
2 ägg
1/2 dl kokosolja
1 påse saffran
1 krm vaniljpulver
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme och tillsätt sedan saffran. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt bananer, mandelmjöl, ägg, kokosoljan med saffran, vaniljpulver, salt, bakpilver och fiberhusk. Mixa ordentligt tills du får en fluffig smet. Häll upp i en smord och bröad ugnsform och toppa med russin. Tryck gärna ner dem lite i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. 

IMG_9756

IMG_9758

IMG_9760

Fler som tjuvstartat julbaket? Det är bara tre veckor kvar till första advent så det känns helt okej att göra det nu faktiskt. Dessutom behöver vi något som lyser upp den här mörka november. Jag tror det var i Kanarieöarna jag såg solen sist, och det verkar inte som att den kommer visa sig än på ett tag när jag kollar prognoserna heller. Och som sagt, då får vi lysa upp dagarna på annat sätt, som att fika och tända massa ljus istället <3

Hoppas ni alla får en fin fredag och helg!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tobbe

    Denna saffranskaka blev dagens frukost. Mycket gott! 🙂

    Gjorde halv sats och gräddade i en liten glasmatlåda, ca 12 x 8 cm. Tog ut den efter 35 minuter, för då var russinen ganska brända, och själva brödet började också få lite väl mycket färg. Men tyvärr var brödet lite underbakat i mitten. Hade behövt minst fem minuter till i ugnen.

    Serverade med citronfärskost (med inspiration från ett recept på ica.se på saffransscones med citronfärskost). Testade även att bara äta med smör och ost, men citronfärskosten var godare!

stats