Emma Barremyr

Träna med ett gummiband

Jag älskar mina gummiband! Jag använder dem ofta både i min egen träning och i mina klienters. De små banden är så smidiga att ha hemma, men också att plocka med sig i fickan när man ska ut på träning eller i väskan när man ska ut och resa. Ett enkelt redskap som kan göra mycket för din träning!

Här kan du köpa bra gummiband (affiliatelänk) i olika styrkor så att du hela tiden kan utveckla din träning!

Här nedan delar jag med mig av fyra favoritövningar med ett gummiband. Vill du sätta ihop övningarna till ett pass föreslår jag att kör dem i tabataintervaller.

Börja med att jobba övning 1 i 20 sekunder. Vila i 10 sekunder och kör sedan övning 2 i 20 sekunder, vila i 10 sekunder. Upprepa detta 4 gånger och du har fått ihop 4 minuters träning. Gör sedan samma sak med övning 3 och 4. Upprepa ALLT en gång till. Totalt kör du 4 tabataintervaller (jobba 20 sek, vila 10 sek x 8), vilket i slutändan blir 16 minuters effektiv träning.

Sidogång med gummiband

Sätt gummibandet runt vaderna och ta sedan små steg i sidled med fötterna pekandes rakt fram. Håll mage- och sätemuskulaturen aktiverade genom hela övningen.

2 22

2 23

Enbenssänkning med gummiband

Ligg på rygg med 90° i höfter och knän och gummibandet runt fötterna. Dra in naveln och pressa ner ländryggen i golvet genom hela övningen. Sträck långsamt ut ena benet och kom sedan tillbaka till startposition. Upprepa med andra benet och jobba sedan växelvis. Undvik att svanka i korsryggen. Sänk inte benet längre än att du klarar att hålla korsryggen i golvet hela tiden.

2 24

2 25Sittande rodd

Sitt med raka ben med bandet under fötterna. Håll ryggen rak och magen aktiverad genom hela övningen. Dra bak axlar och armar och nyp ihop skulderbladen där bak. Kom sedan långsamt tillbaka till startposition.

2 26

2 27Plankan med benlyft

Stå på raka armar på tå med gummibandet runt vaderna. Se till att hålla ryggen rak och magen spänd under hela övningen. Håll ställningen medan du lyfter ena benet upp från golvet, repetera med motsatt ben.

2 28

2 29

Bilder från Veckorevyn nr 5, 2017
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats