Emma Barremyr

Recept på vegetarisk gryta

Img 8874

När vi äter vegetariskt hemma hos oss är vegetariska biffar är en solklar favorit hos mig, men nu såhär på höstkanten lockar varma grytor desto mer! Till söndagsmiddag för ett par veckor sedan när kylan började småbita lite i kinderna och tränga sig in i märgen kokade jag därför ihop en sån där varm och ljuvlig gryta! Vegetarisk såklart!

Jag blandade i både det ena och det andra. Jag tycker det är så gott med både aubergine, sötpotatis, linser och zucchini i grytor, så jag slängde i rubbet! Och så smaksatte jag med hemgjord pesto. Alltså ostsmaken!!! Det blev så gott.

Vill såklart dela receptet med er! Så här kommer en smarrig vegetarisk gryta som ni kan ge era varma magar i höst och vinter! Njut och tänd lite ljus en mörk kväll vetja! Höstmyset när det är som bäst!

Img 8866

Img 8870

Vegetarisk gryta

4 personer

4 portioner ris (gärna fullkorn för mer näring och mättand)
1/2 purjolök (gröna delen vid IBS)
2 sötpotatisar
1 aubergine
1 zucchini
380 g röda linser i tetra
4 dl kokosmjölk
1 kruka basilika
1/2 dl pinjenötter
2 msk olivolja
1 dl pecorino
Salt och peppar

Skala sötpotatisen och hacka grönsakerna i tärningar. Strimla löken och fräs allt i en klick smör några minuter. Häll på kokosmjölken och koka sedan tills sötpotatisen blivit mjuk. Koka under tiden riset och gör iordning peston genom att mixa basilika, pinjenötter, olivolja och pecorino. När grönsakerna är klara, dra av gryta från plattan, blanda ner linserna och peston. Smaka av med salt och peppar och servera med ris och en sallad. 

Img 8863

Img 8871

Recept på fler vegetariska grytor!

Linsgryta med saffran

Lins- och sötpotatisgryta med oumph

Tomatgryta med tofu

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats