Emma Barremyr

Tomatsoppa med oregano och tofu

Hej vänner ♥

 

Förra veckan fick vi en ny favorit till vår vegetariska receptsamling! Och ja, jag säger vi – för både jag och Pelle tokälskade den! En alldeles ljuvlig vegetarisk tomatsoppa med tofu och oregano stod på middagsbordet och livade upp tisdagskvällen.

Den måste ni bara prova!

Jag gillar verkligen soppa, och speciellt såhär års då det värmer gott i kroppen med en varm soppa till middag. Det är mysigt att sitta med mörkret utanför fönstret, tända ljus och sörpla i sig soppan tillsammans med en god smörgås som sällskap!

Dessutom gör sig tofu himla bra i soppa tycker jag. Jag gillar konsistensen och att smaken är ganska så ”neutral” gör att den passar till de flesta smaker, t.ex. kokos, tomat och oregano som det var i det här fallet!

Mums alltså!!!

 

IMG_9955IMG_9950

 

Ingredienser:

2 rivna morötter

1 rivet äpple (Ingrid Marie)

500 g krossade tomater

500 ml kokosmjölk

2 dl vatten

1-2 msk oregano

1 förpackning naturell tofu

1 tsk salt

1 nypa svartpeppar

Skala och riv morot och äpple som du sedan steker i en klick kokosolja. Häll sedan på krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och krydda sedan med salt, peppar och oregano efter smak. Skär tofun i små tärningar och lägg ner i soppan. Låt puttra i några minuter och servera sedan soppan med riven kokos, mer oregano och ett gott bröd!

 

Jag gjorde detta surdegsknäcket till soppan som vi åt med några skivor ost! 

 

IMG_9949IMG_9944

 

En annan god vegetarisk soppa med tomat och linser hittar ni här!

 

Hoppas ni gillar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats