Emma Barremyr

Oändligt med gnäll och vattkoppor?

Hej! Det är måndag kväll när jag skriver det här inlägget och hjärnan känns rätt mosig. Den här dagen går inte till världshistorien precis. Det har varit en sån där riktigt jobbig dag med oändligt med gnäll, och satan vad såna dagar sliter på psyket! Har man barn så vet man vad jag pratar om.

Förlåt för att jag klagar, men jag känner att jag behöver det. Jag har känt mig så irriterad, trött och sliten under dagen, och har hela tiden fått påminna mig om att Elsa är sjuk och inte kan hjälpa allt gråt och gnäll. Så sjuk som hon är nu har hon aldrig varit förut. Det är slitsamt, men det FÅR vara slitsamt att ta hand om ett väldigt sjuk barn med hög feber.

Vi anade ju tredagarsfeber, men undrar om det kanske är vattkoppor hon har? Hon har fått små prickar på kroppen som verkar klia. Det ser inte ut som utslagen man får av tredagarsfebern, utan det ser mer ut som vattkoppor när jag jämför bilder. Ska ringa vårdcentralen imorgon bitti och prata med dem tänkte jag. Nu har hon ju haft närmare 40 grader i feber sen i lördags eftermiddag, så jag känner att jag vill prata med någon kunnig person. Usch, oro bär man ju också runt på en del när ens barn är sjukt… ännu mer som tar energi!

Idag har vi dessutom varit utan internet hela dagen, så jag har inte kunnat använda tv:n eller ipaden som sysselsättning. De kan ju vara räddaren i nöden sjukdagar som denna. Kanske var det därför som just den här dagen blev så jobbig. Elsa är alldeles för sliten för att orka med något annat, och så funkar varken paddan eller tv:n. Lyckat! Hoppas det är ordnat till imorgon.

Som sagt, jag är trött, men behöver få några jobbsaker gjorda innan jag tar kvällen nu. Ska lägga mig tidigt ikväll och göra en lång kroppsscanning på spikmattan innan jag somnar. Någon mindfulnessträning har jag ju inte heller hunnit med i kaoset här hemma idag, hehe. Men en promenad för frisk luft fick jag till iallafall, det är jag tacksam för!

Avslutar det här inlägget med några bilder från en gladare Elsa innan febern bröt ut i lördags <3

10791234576_IMG_9855

10791263024_IMG_9854

10791273792_IMG_9860

Med en liten brödsmula på kinden <3

Imorgon blir dagen förhoppningsvis lite lättare eftersom Pelle kommer hem från jobbet och byter av mig några timmar mitt på dagen så jag kan åka in till stan och få en helkroppsmassage. Herregud vad jag längtat efter det!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor Engström

    Dagar som dessa är det svårt att inte känna annat än trötthet och frustration. Det är så synd om de små som mår dåligt men inte kan uttrycka sig på annat sätt än genom gråt och gnäll. Man vet ju själv hur jobbigt det är att vara sjuk.
    Lagom till Adam hämtat sig från kombon ”vaccin-tandsprickning-förkylning” så kom pappan i familjen hem med en laddning influensa också. Nu verkar dock även denna pärs vara på upphällningen så hoppas att min pigga och glada lilla pojke snart är tillbaka!
    Hoppas att Elsa snart kryar på sig <3
    Kram

    1. ptbyemma

      Ja det är jättesynd om dem och som du säger så vet man ju själv hur jobbigt det är att vara sjuk. Hoppas Adam har kryat på sig han också och att ni får vara friska hela familjen nu! Kram på er <3

  2. Sarah

    Stackars Elsa!

    Här har vi också varit sjuka med hög feber och prickar! Våra prickar var höstblåsor, tydligt väldigt vanligt att det går runt på förskolor (vi fick det dock utan att ha förskolebarn ?). Dem kliar oftast inte så de var skönt att det inte var vattenkoppor!

    Hoppas Elsa tillfrisknar snart! ❤

    1. ptbyemma

      Det var höstblåsor även här! Usch och fy! Hoppas att ni mår bättre nu och att ni får vara friska i jul! Kram <3

stats