Emma Barremyr

Bilder från Elsas rum

En fredag för ett par veckor sedan fick jag ett ryck och började möblera om lite skåp här hemma. Jag tog bokhyllan från Elsas rum till kontoret, och sen sålde och kastade vi ut de gamla skåpen som stod på kontoret, som egentligen inte alls passade dit. Det blev mycket bättre så!

Och när jag väl började fixa saker kunde jag inte sluta! Jag började greja även på Elas rum för att få ordning där. Det har bara varit en enda röra på hennes rum. Vi har haft de flesta av leksakerna på nedervåningen och inte varit så mycket på övervåningen. Men nu, i och med att vi ville att hon skulle börja sova där inne tänkte vi att det kunde vara mysigt att få lite ordning på rummet.

Sagt och gjort, jag beställde en ny hylla som jag och Elsa lyckades skruva ihop en eftermiddag. Hon satte i skruvar i hålen och jag skruvade. Det tog väl dubbelt så lång tid än om jag hade gjort det själv, men man får liksom anpassa livet till hur det ser ut. Har man ett barn så får man göra saker i det tempot som krävs för att det ska bli roligt för barnet också. Elsa tycker det är jättekul att göra ”vuxensaker” om hon är involverad och får små ”uppdrag”. Så det gick bra!

Vi köpte även en ny bokhylla. De från Ikea är så smidiga eftersom är låga och lätta för Elsa att välja böcker ifrån. Vi har en på nedervåningen också, hon har så mycket böcker nu att de inte får plats i en hylla. Jag flyttade upp massa leksaker och skapade någon slags ordning så att var sak fick sin plats.

Sen köpte vi ju sängen också och bäddade iordning den! Elsa blev supernöjd och tycker att det är så roligt att vara på rummet nu. Kul! Vi är inte riktigt klara än dock, jag tänkte köpa någon slags sängkappa till sängen och sen ska hon få barnsängkläder i julklapp, förmodligen med Frostmotiv på. Sen är planen att sätta upp någon hylla på väggen för att få bort lite grejer från golvet, men den hyllan har jag inte hittat än, så det får vänta. På det stora hela är vi nöjda så som det är nu!

IMG_9776

IMG_9778

Sänghimmeln är så mysig! Spjälsängen stod ju här inne när Elsa föddes så sänghimmeln har suttit där hela tiden, men fick bli en ”myshörna” när vi tog in spjälsängen till oss. Mysigt, men nu blev det ännu mysigare!

IMG_9779

Jag tänkte måla bokhyllan vit också när jag får tid…

IMG_9781

Elsa har fått min gamla dockvagn, dockbilstol, och mina dockor. Och dockan som sitter i bilstolen är till och med min mammas gamla docka!

IMG_9794

IMG_9784

Här är nya hyllan. Mycket smidigare än en bokhylla eftersom Elsa når upp till alla hyllor och själv kan välja vad hon vill plocka ut och leka med. Jag köpte den på Jollyroom om någon undrar! Tavlan fick Elsa på sin namngivning av sina mostrar <3

IMG_9785

Tavlorna här hängde jag upp innan Elsa föddes, de är från Bonti och så himla söta!

IMG_9786

En lykta med ett motiv på Elsa som vi fick i julklapp förra året. Den blev mysig att ha i hörnet bredvid sängen!

IMG_9787

IMG_9795

Och lite små detaljer!

IMG_9797

IMG_9798

IMG_9800

Luftballonglampan fick jag i ett samarbete med Bonti innan Elsa föddes. Det är så fin och mysig! Vi har ju luftballonger på tapeten så det matchar bra!

IMG_9804

Nallen i ballongen, så mysig!

Inredning känns väl inte riktigt mitt område och jag vet inte om ni gillar den här typen av inlägg? Gör ni det får ni gärna klicka på gillaknappen (hjärtat bredvid kommentera) här nedan, så vet jag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Så mysigt och inbjudande rummet blev. En sak att tänka på dock när det gäller plastleksaker med några år på nacken (dockorna t.ex) är att de kan utsöndra hälsoskadliga gifter.

stats