Emma Barremyr

Middagsmeny vecka 39

Hej kompisar! Den här veckan har jag kikat ganska långt bak i arkivet när jag skrivit ihop veckomenyn. Blev sugen på vegetariska biffar och någon soppa, så det fick det bli. Och kokoskokt ris. Mums!

Gamla recept innebär rätt kassa bilder, men det får ni ta i det här inlägget. Även om det inte är så proffsiga bilder så är det himla god mat. Vill bara att ni ska veta det. Spenatbiffarna med halloumi är min favorit det här veckan.

Matsedel vecka 39:

Måndag: spenatbiffar med halloumi

Tisdag: kycklingköttbullar med kokoskokt hirs

Onsdag: vegetarisk sallad med fetaost och soltorkade tomater

Torsdagfisksoppa med lax och räkor 

Fredagtacogratäng

Img 5882

Img 9693

Img 0455

Img 3078

Ta hand om er i söndagskvällen!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Åh, ska absolut testa ditt recept på fisksoppa! Blir nog redan denna vecka nu är hösten börjar dra in. Jag bakade ett jättegott gurkmejaknäcke igårkväll som jag vill passa på att tipsa dig om! Åt det som kvällsfika-till-middag med keso och kokt ägg toppat med flingsalt och chiliflakes, ett gäng apelsinklyftor och en kopp kanel- och lakritste till, mums! Gör sig garanterat gott med smör och några skivor prästost till soppan 🙂
    Det är väldigt enkelt, ett vanligt fröknäckerecept med 1 tsk gurkmeja i!

    För 1 plåt:
    2 dl majsmjöl
    1 dl solrosfrön
    1 dl sesamfrön
    1 tsk gurkmejakrydda
    1 krm salt
    1/2 tsk fiberhusk
    1/2 dl olivolja
    2 dl kokande vatten
    … flingsalt att toppa med

    Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på det kokande vattnet och olivolja. Blanda allt. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper (jag la ett bakplåtspapper över också för att kunna trycka ut smeten så tunt som möjligt med händerna). Toppa med flingsalt. Grädda i ugnen i ca 1 timme, håll koll ifall det är klart tidigare! Ta ut knäcket, låt svalna och bryt i lagom stora bitar.

    Hoppas det smakar! Önskar dig en bra vecka 🙂

  2. Tobbe

    Återigen synd att inga bilder funkar i de länkade inläggen (även om det nu råkar vara lite äldre bilder från när du inte var lika van fotograf 😉 )

    1. ptbyemma

      Jag vet, det är så trist! Vi håller på att jobba på det, men något hände med de gamla bilderna när jag flyttade bloggen till Veckorevyn. Jag hoppas verkligen att det kommer att fixas inom kort!

stats