Emma Barremyr

Vegetarisk sallad med fetaost och soltorkade tomater

Förra veckan var det pizza med fetaost och soltorkade tomater. Den här veckan slängde jag ihop en sallad med just den underbara kombinationen till lunch en dag tillsammans med ett gäng andra godsaker som quinoa, oliver, cashewnötter o.s.v… ja ni hör ju!

Jag älskar att slänga ihop såna här sallader både till lunch och middag! Det går snabbt och är samtidigt så matigt, mättande och fräscht!

Det bästa med sallad är ju att man kan göra den lite som man vill. Är det t.ex. något du inte gillar i receptet kan du bara plocka bort det, eller är det något som fattas hemma kan du kanske byta ut det mot något annat. Det finns liksom ingen regel för att just detta ska vara i salladen. Ta det du har helt enkelt, men en fördel är om du har fetaost och soltorkade tomater, för det är just det som gör den här salladen så himla god!

Scrolla ner för recept!

Sallad med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser 2 personer

2 portioner kokt quinoa
200 g fetaost
6 babyplommontomater
1/4 gurka
1/2 paprika
10 soltorkade tomater i olja
10 oliver
30 g ruccola
1 dl majs
1 näve cashewnötter
1-2 nypor sesamfrön
Salt, peppar och chiliflakes

Hacka tomat, gurka, paprika och ruccola i mindre bitar och blanda ihop med en skål tillsammans med quinoa, majs, soltorkade tomater och oliver. Smula i fetaost,strö över salt, peppar och chiliflakes och rör runt ordentligt. Lägg upp på två fat och strö över cashewnötter och sesamfrön.

Ät som den är eller servera med ett gott bröd!

 

Hoppas att det smakar och att ni får en fin torsdag!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats