Emma Barremyr

Grillad pestokyckling med ädelostsås

Finns nog få saker som slår känslan av att tända grillen när det börjar bli middagsdags såhär års. Det är så himla härligt nu på försommaren, när värmen smugit sig på och bjuder oss att äta maten ute i det fria!

Vi grillar och dukar upp middagsbordet ute på altan. Sedan sitter vi i skuggan och njuter. Ja, för maten smakar ju allra bäst där ute!

Vad lägger ni helst på grillen? Har ni några favorit på marinad? Dela gärna med er så ska ni få ett av mina bästa tips är nedan!

Varsågoda, det här kan vara en av sommarens godaste grilltallrikar!

Grillad pestokyckling med ädelostsås

Ingredienser till 4 personer

4 kycklingfiléer
1/2 dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan
1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl créme fraîche
70 g gräddädelost

Mixa ihop pinjenötter, olivolja, basilika och parmesan till en pesto. Blanda ut peston med resterande olivolja, soja, citronsaft, kycklingfond, honung, salt och peppar. Halvera kycklingfiléerna och lägg ner dem i en plastpåse tillsammans med marinaden. Lägg in i kylskåpet och låt stå över natten. Knåda dem lite med händerna då och då så att marinaden går in i köttet. Det går också bra att snabbmarinera några timmar, men det blir bättre desto längre köttet får ligga i marinad.

Gör såsen genom att koka upp créme fraîche och smula ner ädelost. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar.

Grilla kycklingen och servera med ugnsrostade rotfrukter, ädelostsåsen och grönsaker!

Två andra goda grilltips!

> Sallad till grillat!

> Grillad sötpotatis!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats