Emma Barremyr

SALLAD TILL GRILLAT

Min vänner ♥

Alltså det här vädret har gjort mig så otroligt grillsugen och jag skulle kunna äta grillat till middag varje dag nu tror jag! Det är något med den här årstiden och det här vädret. Äntligen får vi flytta utomhus och njuta igen. Doften av grillat är så mycket sommarkänslor så det finns inte!

Mmmmmm!

Sist vi grillade gjorde jag en alldeles underbar och krämig sallad som tillbehör. Ni frågade efter receptet, så det kommer här!

IMG_4537 IMG_4568

Ingredienser (4 personer):

 • 2 dl okokt hirs
 • 1 dl okokt quinoa
 • 2 dl turkisk yoghurt
 • 1 kruka krispsallad
 • 10 babyplommontomater
 • 1/2 gurka
 • 1 paprika
 • 1/2 dl pumpakärnor
 • 1/2 dl solroskärnor
 • salt och peppar

Koka hirs och quinoa enligt anvisning på förpackningen. Hacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med quinoa, hirs och yoghurt. Salta och peppra efter smak!

Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en panna med lite olivolja och salt tills de får fin färg. Toppa salladen med fröna och servera till grillat!

IMG_4541

 

Här är några andra tips till grillat!

>> timjanpotatis

>> grilltips

>> lax i foliepaket

 

Njut av lördagen fina ni ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jasmine

  Vilken tur det är att jag läser din blogg! Idag tog jag med mig mamma och sprang (joggade) Hjärtebarnsloppet. Hade troligtvis inte fått reda på det utan ditt inlägg, så tack för det. Känns alltid värdefullt att ta sig runt ett lopp för en god sak och att skänka både bidrag och en varm tanke till drabbade familjer. Tusen tack också för en inspirerande, varierande blogg som jag läser dagligen.
  Kram Jasmine

  1. Emma

   Men SÅ FINT att ni gjorde den Jasmine <3 Ni är sååå grymma!!! Och tack för alla peppande och fina ord om bloggen, betyder väldigt mycket! Stor kram

 2. Josse

  Klarar din IBS-mage quinoa? Önskar såååå att jag tålde det men min mage verkar inte kunna spjälka quinoa alls 🙁 Får enorma kramper av allt fullkornsaktigt med den formen (quinoa, mathavre, bovete, fullkornsris m.m).

  1. Emma

   Ja quinoa har jag faktiskt inga problem med?! Tråkigt att du inte fixar det, men tur att det finns mycket annat gott att äta 🙂

stats