Emma Barremyr

Grilla sötpotatis

Hej vänner ♥

Nu när grillsäsongen närmar sig med stormsteg måste jag bara få dela med mig av mitt godaste tips på tillbehör till grillat – nämligen grillad sötpotatis!

Det är en svårslagen favorit som passar lika bra till fisk, kött, kyckling eller till ett vegetariskt alternativ! Minns en gång i somras när vi åt det till lax som vi marinerat i olja, citron, honung, dill, salt och peppar. Utöver det grillade vi också sparris och sedan fick dessa godsaker sällskap av en härlig sallad och en sås på turkisk yoghurt och fetaost på tallriken. Ett riktigt grillkalas som hette duga kan jag lova!

Nu till tipset – att grilla sötpotatis:

>> Skala och dela sötpotatisen i lagom stora bitar. Koka den sedan mjuk i lättsaltat vatten, men undvik att koka för länge då den snabbt blir för mjuk och överkokt. Lägg sedan bitarna på grillen, pensla med smör och strö över flingsalt. Potatisbitarna är klara när de fått lite färg på ytan!

IMG_6460-980x653 IMG_6469-980x653 IMG_6503-980x653

 

Fler goda grilltips:

>> En god sallad till grillat

>> Världens godaste färskpotatissallad

>> Bästa efterrätten på grillen

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maid in the kitchen

    Eftersom sötpotatis är livet, och grillat är livet.. känner jag på mig att jag kommer att missbruka grillad sötpotatis i sommar. Haha! Detta ska jag VERKLIGEN prova på vår grillpremiär. Vädret får bestämma när. Tack för en toppenidé! Kram

    1. Emma

      Då är vi två som kommer missbruka det, hihi 🙂 Ser så mycket fram emot alla underbara grillmiddagar i sommar <3 Kram

stats