Emma Barremyr

Gravid vecka 39

God morgon ♥

Vecka 39 är här och det är dags för veckans graviduppdatering!

Bebisen växer fort nu på slutet, och det känns att det är rejält trångt åt henne i magen kan jag lova. Hon försöker ofta sträcka på sig, trycker ut händer och fötter åt alla håll och pressar huvudet neråt vilket ofta får mig att hoppa till av smärta. Värst är när det känns som om hon fastnar med en fot under revbenen eller sträcker ut benen i sidan så hela magen blir sned – det gör så jäkla ont. Det känns fortfarande (flera gånger om dagen) som att någon skär mig med knivar mellan benen och det hugger även till i rumpan lite titt som tätt. Det är aldrig någon ihållande smärta, men eftersom jag aldrig är förberedd på det är det lika obehagligt varje gång!

Sömnen går upp och ner – vissa nätter sover jag bättre och vissa sämre. En bra natt kanske jag bara är uppe runt 5 gånger och kissar och kan somna om fort. De sämre nätterna är jag vaken minst en gång i timmen, och ligger även vaken i omgångar och kan inte somna om. Att jag ligger vaken beror ofta på att bebis lever rövare i magen, hickar och helt enkelt inte vill sova när jag vill sova, men jag antar att det bara är att vänja sig (hehe). Jag har även känt av lite förvärkar de senaste nätterna – typ som mensvärk i samband med sammandragningarna – vilket gjort att jag sovit lite sämre.

Utöver lite småkrämpor och dålig sömn mår jag, som jag nämnde i helgen, faktiskt väldigt bra. Även om det såklart är väldigt tungt och jobbigt just nu så har jag liksom fått energi och glädje av att magen fungerar som den ska igen. Den senaste veckan har jag sluppit både magont och illamående, och det har även varit lättare att andas igen. Det gör så mycket för mitt välmående och jag håller verkligen tummarna för att jag får fortsätta att må bra de sista veckorna innan förlossningen drar igång nu!

Gravidmage vecka 39

Magen vecka 39 (38+0)

Åååh, jag längtar så SJUKT mycket efter att få träffa vår lilla bebis just nu! Det känns som om de kommande veckorna kommer bli riktigt sega och jag försöker verkligen peppa mig själv till att tänka positivt. Jag har klarat av så otroligt många jobbiga veckor de senaste nio månaderna att jag garanterat kommer klara de sista två (max fyra) utan problem. Målet är så nära nu!

Jag fortsätter att försöka fylla upp dagarna med att träffa vänner, röra på mig och även få tid för vila och återhämtning. Jag och Pelle försöker också göra lite mysiga saker ihop och i veckan planerar vi att gå på bio en kväll samt umgås med våra syskon och syskonbarn. Till helgen är planen att börja pyssla lite i trädgården. Vi ska förbereda för att sätta upp en häck samt städa och få ordning ute i förrådet. Med dessa planer kommer nog tiden swisha förbi i en rasande fart den här veckan 🙂

 

>> Klicka här för att läsa fler inlägg om graviditeten!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J

  Hej! Till att börja med – du har en sådan fin mage Emma, och jag är helt hundra på att du kommer att bli fantastisk mamma!

  Nu till min fråga. Då både du och Pelle verkar vara två personer som älskar att resa, och faktiskt lagt både mycket pengar och tid på resor, tänker jag nu på hur det kommer bli när ni fått er dotter. Kommer ni fortsätta att resa, men ta med er henne? Vad för slags resor kommer ni i så fall att satsa på? Ni har ju åkt på en del ”äventyrsresor” och vandringsresor, kommer ni lägga dem åt sidan lite tills tjejen blir äldre och kan följa med, eller kommer ni åka sjäva och lämna dotter till tex mor- och farföräldrar, eller kommer ni satsa på andra resor? Tycker det vore jätteintresseant att höra hur ni reflekterat kring detta. 🙂

  1. Emma

   Men vilka gulliga ord, blir så glad! Tusen tack snälla du <3 Och vilka roliga frågor att svara på, jag tar med mig dem till ett inlägg och berättar mer om hur vi tänker kring detta där! Kram

 2. Mia

  Åh det påminner mig om att det snart är 9 månader sedan jag fick vara så där gravid och vacker nu. Älskade det, men förstår din längtan. Lycka till… <3

 3. Emelie

  Det känns som igår som du la upp bilder på mini-magen i vecka 19, 23, 26 osv. Och nu ba VECKA 39 ?!?!? Hahah så galet men det har gått så sjukt fort?! Fick träffa min kusins nyfödda pyttelilla bebis i helgen, mysigaste någonsin <3 Tänk vad ni kommer kunna mysa snart, du och Pelle med er lilla tjej 🙂

  1. Emma

   Ja visst går det fort?! Fattar inte riktigt vart tiden tar vägen samtidigt som det känns som om jag varit gravid i en hel evighet! Ska bli mysigt att få bebisen på utsidan och äntligen få träffa den lilla människan som bott i min mage i nio månader nu 🙂 Förstår att det var en underbar upplevelse att träffa ditt kusinbarn, myset med nyfödda är magiskt <3

stats