Emma Barremyr

Bildbomb från Idre

Halloj! Jag hade från början tänkt uppdatera bloggen lite från Idre, men det blev aldrig av. Dagarna där uppe gick som vanligt fort och vi njöt så mycket av det fina vädret och att vara utomhus att datorn inte hanns med. Väldigt skönt ändå! Sen blev Elsa sjuk natten till lördag och efter det har jag varit så trött och haft fullt upp med att ta hand om henne att jag varken hunnit eller orkat med så mycket jobb sedan vi kom hem heller.

Men jag vill ju såklart ge er en uppdatering från Idre. Vi hade en helt fantastisk vecka där uppe! Jag tror inte att det någonsin varit så fint underlag med så mycket snö i både backar och spår så sent på säsongen som det var nu! Och dessutom strålande solsken hela veckan, förutom måndag som bjöd på snöstorm, men det hade jag nästan hunnit glömma bort tills jag blev påmind när jag tittade på bilderna.

Jaja, nog snackat, här får ni en bildbomb från Idre lite såhär i efterhand. Hoppas ni gillar!

Vi stannade till i Lindvallen på vägen upp till Idre för lunch! Smörgåsar till mig och Pelle och pannkakor till Elsa. Hon ratade dem dock totalt och matvägrade i stort sett hela den dagen… klämmisen gick ner iallafall. Och ja – mackorna var så goda! Älskar det de där frallorna från Friends of Adams som brukar finnas på Waynes.

Väderstatus på söndag! Snöstormen började visst redan då.

Jag och Pelle gav oss direkt ut på en skiddejt i spåret, snöstorm till trots. Mys <3

Morgonmys innan skidåkning! Det passade så bra med Elsas sovpass. Liftarna öppnade nio och det är den tiden Elsa brukar lägga sig, så när vi gav oss ut i backarna på morgonen ett par timmar låg hon och sov (mamma och Pelle turade om att vara hemma med henne).

Måndagens skidstatus på toppen av fjället. Det snöade frenetiskt och var kallt. Men härligt med massa nysnö ändå!

Bästa!!! Att komma in efter ett par timmar i backen och mötas av en nyvaken gosunge <3

Min standardfrukost numera. Äggmackor (på sötpotatistunnbröd) och kaffe!

Tisdagens väderprognos var helt annorlunda! Nypistade backar, klarblå himmel, stålande solsken och några minusgrader. Magiskt!

Jag var så glad över att äntligen få susa ner för backarna igen! Jag var ju gravid förra vintern och åkte aldrig slalom då, hade verkligen saknat det!

Backen som går från vårt hus! Vi knäpper på oss skidorna utanför dörren och har den här backen några meter från huset. Fint!

Tisdagseftermiddagen spenderade jag med Elsa medan Pelle tog ett varv på längdskidorna. Jag och Elsa åkte bob!

Och Elsa skulle prompt gunga fast att hon var för liten för den ”stora” gungan och fast att det inte gick att gunga pga all snö. Men sitta i den gick bra!

När Pelle kom tillbaka var det min tur att åka en sväng på längdskidorna. Vilken känsla!

Städjan är rätt magisk att vila ögonen på från spåret <3

När jag kom tillbaka från mitt skidpass hade Elsa precis somnat i vagnen, trots att hon inte skulle sova mer den dagen. Fjälluften alltså, det gick helt enkelt inte att hålla henne vaken, så hon fick sova en sväng medan jag och Pelle satte oss i solen och tog en kaffe. Men det fick vi ångra sen när hon var vaken 1,5 timmar på natten…. Att låta Elsa sova över 3 timmar på dagen är alldeles för mycket nu!

Mamma gjorde en sötpotatissoppa som vi åt med knäckemackor med ost, lax och grönsaker. Gott!

Födelsedagsfrukost till Elsa! Hon fick äggröra, scones med smör och ost + physalis som hon älskar.

Min lilla ettåring, som drog till och vaknade extra tidigt dagen till ära. Vi åt frukost redan halv sju!

Gissar att hon var taggad på födelsedag och att få öppna paket, som man brukade när man var liten. Minns den känslan så väl!

Elsa provsmakar sina nya grejer. Och det är så Elsa i ett nötskal, hon äter på allt och har alltid grejer i munnen. Det roliga är ju att mormor och morfar hade köpt ”mat” till henne så på bilden ovan provsmakar hon ”biffen”.

Efter födelsedagsfrukost och morgonmys blev det dags för Elsa att sova, så då gav vi oss ut i backarna ett par timmar!

Och det här alltså! Jag finner inga ord… De där norska sockertoppsbergen är så magiskt fina. Skulle vilja vandra där någon gång!

Lugn, lugn, lugn. Det är vad det här ger mig!

Städjan och Nipfjället, så vackra fjäll!

Till lunch gjorde jag en bananvåffeltårta med mango, hallon, blåbär och grädde. Elsa älskade den och vi vuxna också 🙂 Recept kommer på den!

Så full av glädje och bus! Hon gör mig knäsvag och jag älskar henne så mycket, mitt lilla troll <3

Efter lunchen gick vi till lekparken en stund hela familjen! Elsa ville såklart hänga i gungan.

Och så gjorde vi ett försök till en familjeselfie. Riktigt uttråkande hälsar Elsa. Så tråkigt att hon var tvungen att gäspa, ha! Lyckat!

Hur cool är inte den där ettåringen på boben?

Sen gick vi och fikade på Värdshuset och njöt av solen. Elsa var trött även den här dagen och vilade mot mitt bröst.. något som sällan händer då hon aldrig sitter still nu för tiden. Jag njöt!

Efter vilan var det full fart igen och vi busade för hela slanten! Att sitta på axlarna och bli jagad är något av det roligaste hon vet.

Torsdagsmorgonen startade vi såhär! Och vad säger man? Det var helt galet fint och en tur som slutade på nästan 15 km.

Vi kom tillbaka till grillunch med familjen. Jag åt sojakorvar från Hälsans kök!

Här spenderade vi några lunchtimmar under veckan! Tänkte på hur fin den här semestern var när vi satt där. Jag älskar aktiva semestrar och var så tacksam för vädret som gav extra njutning i form av värme och ljus.

Kan hända att Elsa satt i gungan några gånger till under veckan… alla gånger utan att gunga. Men det gjorde inte så mycket, hon var road av alla andra barn i lekparken som hon satt i gungan och spanade på!

En till lyckad selfie, hehe.

Den känslan!

Bara vi två i skidbacken <3

Det var nästan tomt och nypistat hela dagen i backarna, en fördel när man åker upp så sent på säsongen. Lyxigt!

Ute på promenad på pappas axlar!

Alla timmar vi suttit på balkongen under veckan och njutit av solen och den här utsikten! Jag vet att jag tjatat om det så många gånger förut, men att få sitta där och titta ut på detta är så magiskt fint!

Och så kom solnedgången och bjöd på detta! Var såklart tvungen att ta en bild till. Hur fint?

På fredagen var jag och Pelle på frukostdejt på Pernilla Wiberg hotell. Vi firade ett år som föräldrar + eget företag på det. Känner mig grym med allt vad det här året har inneburit med jobb och att jag samtidigt njutit så mycket av att vara mammaledig. Det har inte varit lätt alla gånger, men jag har fixat det!

Jahapp, har så många bilder från den här platsen, hehe. Den här bilden är från fredagens balkonghäng! Jag drack en Corona då också, men den kom aldrig med på bild. Gött var det!

Elsa njöt ute på balkongen hon också. Ringpyramiden är favoritleksaken just nu och hon kan sitta länge och plocka med den!

Elsa spanade på renen Aske (Idre fjälls maskot för alla barn) när vi avslutade resan med att gå på barnens afterski på lördag.

Lite spontant bestämde vi oss för att åka hem på lördag kväll istället för söndag förmiddag (så Elsa kunde sova i bilen hela vägen). Så efter afterskin packade vi ihop oss och bilade hem till Hammarö.

Efter en fantastisk vecka var det ändå skönt att komma hem. Det är vår här, äntligen!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats