Emma Barremyr

Sötpotatis- och rödbetsbiffar med filébitar

Nu har halva utmaningen med Hälsans kök passerat och jag har varit helt köttfri i fem dagar! Det känns fantastiskt och jag upplever en skön och liksom pigg känsla i kroppen. Vi har haft aktiva dagar på fjället och njutit av så mycket god och energigivande mat under den senaste veckan.

Jag tycker inte att det känns svårt att vara utan kött, jag älskar ju att äta vegetariskt och tycker att det finns så många goda alternativ, så den här utmaningen känns bara väldigt rolig.

Det är så kul att experimentera i köket och upptäcka nya rätter och smaker. Mat ger så mycket njutning och glädje till livet och det känns fint att kunna äta så mycket god mat som vi faktiskt får göra. Tack!

De senaste dagarna har vi bland annat ätit godsaker som rödbetsfalafel i pitabröd, grillad sojakorv, vegetarisk gryta och en supergod sallad med filébitarna, som är min favorit bland alla produkter.

Jag gillar filébitarna just för att de är glutenfria och inte innehåller någon lök, vilket min mage mår allra bäst av. Tyvärr har de andra produkterna gjort mig ganska gasig och uppsvälld i magen eftersom jag inte tål lök så bra. Tråkigt eftersom det varit så himla gott. Jag kan känna mig så avundsjuk på de som kan äta vad de vill utan att magen reagerar negativt! Men filébitarna funkar bra så det är jag glad för, filébitarna är ju faktiskt de godaste jag hittills smakat.

Igår när vi hade kommit hem från Idre behövde vi en snabblagad middag, så jag slängde ihop ett gäng sötpotatis- och rödbetsbiffar som vi serverade tillsammans med de goda filébitarna, en ädelostsås och sallad. MUUUMS!!!

Typisk Emma-mat! Jag älskar när maten är lättlagad, men samtidigt näringsrik, mättande och god som denna måltid. Filébitarna höjer dessutom upp proteinmängden i måltiden och gör den extra god!

Sötpotatis- och rödbetsbiffar med filébitar och ädelostsås

Ingredienser

4 personer

4 små sötpotatisar
4 små rödbetor
4 ägg
1 dl havremjöl
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 paket filébitar
100 g ädelost
2 dl turkisk yoghurt eller créme fraíche

Skala och riv sötpotatis och rödbetor grovt. Blanda ihop med ägg, havremjöl, salt och peppar. Stek sedan biffar i smör eller olja. Stek filébitarna i en annan panna och blanda under tiden ihop såsen genom att mosa ädelost tillsammans med turkisk yoghurt eller créme fraîche, smaka av med salt och peppar.

Servera sedan biffarna med filébitarna, såsen och sallad.

Ser fram emot att fortsätta den här roliga utmaningen och njuta av massa god mat även kommande vecka! Eller vi njuter väl alltid av god mat, men det känns lite extra speciellt att få testa på nya grejer!

Om ni är sugna på att testa lite vegetariska recept, glöm inte att ni hittar både recept och inspiration hos Hälsans Köks Facebooksida.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats