Emma Barremyr

Tunnbröd med sötpotatis och bovete

Hej finisar ♥

Det är fredag och självklart vill jag ge er ett gott fredagstips. Såklart att ni ska ha ett gott tips till helgen! Ellerhur?

Förra lördagen gjorde jag ett nytt brödrecept som blev. Så. Himla. Gott! Vi käkade upp alla bröden under helgen så i måndags bakade jag ett gäng till (som flera av er kanske såg på Instagram). Och vad var det för bröd kanske ni undrar?

Jo, precis som rubriken lyder så var det tunnbröd med sötpotatis och bovete, och that´s it. Ett bröd på bara två ingredienser, sötpotatis och bovete helt enkelt. Okej, lite salt också, för smakens skull. Men det här brödet! Så gott, så enkelt och så näringsrikt och bra för din kropp!

Lova mig en sak? Bara gör det det här brödet till helgen! 

Kanske till frukost! Eller till den där varma koppen choklad ute i skidbacken! Eller som korvbröd till grillunchen i skogen! Använd den som en pizzabotten till lördagsmyset! Eller gör quesedillas av dem till soppan du tänkt laga!

Tunnbröd med sötpotatis och bovete

Ingredienser 

16 små tunnbröd

2 sötpotatisar (ca 500 g)
4 dl bovetemjöl + lite till utbakning
1/2 tsk salt

Skala och skiva sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk och häll av vattnet. Mosa potatisen med en gaffel, häll i salt och blanda ner mjölet lite pö om pö. Ta ut degen ur bunken och arbeta med den tills den blir smidig. Dela den sedan i 16 lika stora delar som du formar till platta runda bröd med hjälp av dina händer. Använd mjöl om det klibbar. Stek sedan bröden på medelhög värme i en torr stekpanna i 1-2 minuter på varje sida.

Ät dem direkt med ett gott pålägg eller frys in dem i en plastpåse och plocka fram vid behov!

 

Min plan är att göra minipizzor på dessa godingar framöver! Tror det kan bli succé!

 

Hoppas att ni får en härlig fredag!

Ta hand om er och gör något som ni mår bra av i helgen ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Layla

    Vad gott! Ska definitivt testa detta till helgen. Påminner om tunnbrödet från foodpharmscys blogg, kanske blivit inspirerad av de? Gillar deras inlägg!

    1. Emma

      Ja jag såg att de gjort på vanlig potatis och bovete, men med helt andra proportioner. Eftersom jag använde sötpotatis blev det en helt annorlunda recept 🙂 Men jag gillar också deras inlägg!

stats