Emma Barremyr

Träna med bärsjal – omvända flyes med gummiband

Veckans övningstips är omvända flyes med gummiband. En övning som funkar utmärkt att köra med bebis i bärsjal, men som samtidigt kräver mycket kontroll och styrka i bålen för att inte överbelasta ryggen.

Är du nyförlöst skulle jag inte rekommendera denna övning, se till att stärka upp och hitta kontakten med de inre magmusklerna först. Därefter är det en grym övning eftersom den tränar både inre magmuskler, baksida axlar och musklerna mellan skulderbladen – viktiga muskler att underhålla som småbarnsförälder eller vart du än är i livet skulle jag säga. Baksidan av kroppen är alltid värd lite extra kärlek ♥

Har du inget gummiband?

>> Har tipsat om detta gummiband tidigare och gör det igen. Perfekt att ha hemma för att få till lite vardagsträning!

Omvända flyes med gummiband

Omvända flyes med gummiband

Stå framåtlutad med knän och armbågar lätt böjda och ryggen parallell med golvet. Ha en lätt svank i korsryggen och aktivera magmusklerna genom att suga in naveln mot ryggraden.. Lyft armarna rakt ut åt sidan och känn att skulderbladen möts. Sänk långsamt ner och upprepa.

 

Fler övningstips med bärsjal:

>> låg rodd

>> good morning

>> utåtrotation i axel

>> bäckenlyft

>> axelpress

>> bicepscurl

 

Inlägget innehåller en affiliatelänk. 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats