emmabarremyr

Emma Barremyr

Att vara tacksam

God morgon sötnosar ♥

Jag försöker ofta påminna mig själv och er om hur viktigt det är att öva på att känna tacksamhet. Det är en väldigt enkel sak som vi kan göra för oss själva för att skapa välmående och glädje i vardagen. Det sägs att tacksamma människor är lyckligare och mår bättre, vilket känns ganska så rimligtStunder av tacksamhet är nämligen stunder av lycka. Lycka över det fina vi har i livet!

I dagens samhälle har vi en förmåga att tänka alldeles för mycket på framtiden och sträva framåt så mycket att vi inte hinner leva här och nu. Det är så sorgligt egentligen och jag kan bli så ledsen på mig själv när jag hamnar i dessa tankar. För mig är tiden det dyraste jag har och jag vill så gärna kunna ta vara på den här och nu.

Jag vill leva i nuet och tycker därför att det är så otroligt viktigt att jag ofta påminner mig om att vara just här och nu, och att jag tar mig tiden att känna tacksamhet för allt jag har i den stunden. Visst kan jag alltid ha mer, men jag kunde också haft mindre.

 

Här är min lista över 5 saker som jag är extra tacksam för just nu:

>> Tiden med mitt barn är det mest värdefulla jag har, och jag är därför så tacksam för att jag får spendera dagarna med min lilla Elsa, och för att vi i Sverige har lyxen att få vara hemma med våra barn så länge!

>> Att vi är friska i familjen, att vi fick ett friskt barn, att vi är fria i våra kroppar och kan röra oss precis som vi vill. Det är inget som jag tar för givet och jag känner därför en sån enorm tacksamhet och ödmjukhet gentemot det.

>> Att jag har ett hem där jag är trygg, att jag har mat på bordet varje dag, en säng att lägga mig i om kvällarna och en helt fantastisk sambo som alltid omfamnar mig när jag behöver.

>> Att jag har vänner som jag kan vara precis mig själv med och som älskar mig för den jag är.

>> Att vi har en kamin nu när höst och kyla börjar komma smygande på riktigt. Tänk att få sätta på raggsockor och krypa upp på en filt framför brasan och läsa böcker med Elsa en ruskig höstdag. Hur mysigt? 

 

21767015_10154931084169646_265039892_o

Foto: Caroline Dahlén

 

Vill uppmuntra er till att påminna er själva om vad ni känner tacksamhet för just nu! Berätta gärna i en kommentar eller skriv en lista för er själva!

Kom ihåg att ni är fantastiska precis som ni är ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats