Emma Barremyr

Träna med bärsjal – utåtrotation i axel

Vi startar fredagen med ett övningstips!

Utåtrotation i axel är en övning som passar bra för alla. Och då menar jag jag faktiskt alla. Eftersom alla människor för det mesta arbetar framför kroppen, vilket innebär en inåtrotation i axeln som i längden försämrar hållningen och ger diverse krämpor, behöver vi på något sätt balansera upp det med träning.

Att göra utåtrotationer i axeln stärker upp musklerna runt skulderbladet och förbättrar hållningen. Som jag nämnde – viktigt för alla, men kanske extra viktigt som småbarnsförälder då vi bär extra mycket framför våra kroppar.

Övningen utförs med gummiband funkar då utmärkt att göra samtidigt som du har bebisen i sjal/ sele. Jag gjorde den ofta när Elsa var nyfödd då det var extra skönt att jobba med dessa muskler och samtidigt få lite cirkulation runt skulderbladet!

Collage_Fotor

Utåtrotation i axel

Fäst bandet i höjd med naveln. Stå med handtaget i den ena handen och sidan vänd mot väggen. Låt underarmen ligga mot kroppen. Rotera utåt så långt som möjligt i axelleden. Försök att hålla överarmen tätt mot kroppen och håll axlarna i samma höjd under hela rörelsen. Upprepa och byt arm.

 

TIPS!

  • Kör övningarna i en cirkel, i x antal repetitioner eller på tid
  • Jobba övningen i t.ex. 30 sek, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
  • Kör övningen i tabataintervall

 

>> Se fler övningstips och läs fler inlägg om mammaträning här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats