Emma Barremyr

Torsdagstankar och en lyxig bägare till frukost

God morgon ♥

Hur mår ni?

Jag har varit lite trött och sliten senaste tiden, men nu börjar jag äntligen känna mig lite piggare. Efter ett par veckor med lite sämre sömn så har det varit mycket bättre de senaste nätterna. Vi har bara ammat en gång och så har Elsa tagit sovmorgon till strax innan sju hela den här veckan. Jag är därför så tacksam just här och nu!

Att släppa på kontrollen och bara vara i det som är, det är något jag har lärt mig att göra ännu mer sedan jag fick barn. Saker förändras hela tiden, man vet aldrig vad som sker och därför försöker jag att njuta allt jag kan av de bra stunderna. Och de jobbigaste stunderna försöker jag tänka att de bara är tillfälliga. Det är så lätt att tänka att ”det är såhär det kommer vara för alltid” när man t.ex. haft en dålig natt, men så är det ju såklart inte. Det kommer alltid att komma bra och dåliga stunder om vart annat, och att bara vara med det som är tror jag är viktigt!

Veckorna bara flyger iväg och nu har snart sju veckors ledighet tillsammans passerat. Pelle är föräldraledig hela augusti, så i två veckor till har jag och Elsa lyxen att ha honom hemma om dagarna innan vi är ensamma igen. Det ska bli spännande för nu är det mycket mera full fart på Elsa än vad det var innan semestern! Vi får se hur mycket tid jag får till bloggen, hehe!

Den här veckan har vi hittills bara varit hemma och haft det mysigt. Eftersom vi varit trötta av lite sämre nätter har det känts viktigt att ta det lite lugnt och inte flänga runt på saker. Att bara vara hemma och inte göra ett dugg är rätt gött det med!

Frukosten idag bestod av en rostad havrefralla med stekt ägg och laxpastej, kaffe och en alldeles ljuvlig frukostbägare. Bägaren var fylld med blåbär, keso, vaniljkvarg och toppad med flingor, chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor, russin och krämigt jordnötssmör. En så god frukost!!!

IMG_3518IMG_3525 IMG_3524

Lyxig frukostbägare med blåbär

Ingredienser:

1 dl blåbär

1/2 dl keso

1/2 dl vaniljkvarg

1 näve flingor

1 näve russin

1 nypa chiafrö

1 nypa solroskärnor

1 nypa pumpakärnor

1 nypa kokosflingor

1 msk jordnötssmör

Lägg blåbär i botten på en bägare och lägg på keso och kvarg. Toppa med resterande ingredienser!

IMG_3516 IMG_3517

 

>> Klicka här för recept på havrefrallorna! (PS. de är godast rostade!!!)

 

Nu börjar Elsa bli trött igen efter att ha varit vaken en timme med oss, så jag tänkte lägga ner henne i Thulevagnen och ge mig ut på en promenad i morgonsolen! Hösten är på ingång och jag älskar luften om morgnarna just nu. Det är som att andas frihet ♥

Hoppas att ni alla får en fantastisk torsdag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej fina Emma! Vill bara tacka för en underbar blogg, så genuin och inspirerande! Du är en stor inspiration och strålar som mamma! Din fina dotter är bedårande, lilla skatten! Är inne här varje dag och blir alltid lika glad av att läsa din blogg. Grym är du!:)Min lilla Molly är 7 månader och det är verkligen magiskt att vara mamma!:) Helt rätt att ni bara tar de lungt och njuter efter tuffa nätter. Upplevde också mycket tuffa nätter med molly runt 4 månader men tycker att efter 6 månader så blev det mer stabilt. Kan såklart variera från natt till natt och det händer ju så mkt med våra små liv och mkt intryck för dom i utvecklingen. Man smälter direkt av deras leende och glömmer då direkt om det varit en tuff natt.
    Massa kramar till dig och fina Elsa från oss & ha en helt fantastiskt mysig lördag!

    1. Emma

      Åh, fina du, vad glad jag blir över att du känner så angående bloggen! TACK för din snälla kommentar och för att du delar med dig! Det är så värdefullt att höra andra berätta och få lite pepp sådär när det är lite jobbigare perioder! Stor kram

stats