emmabarremyr

Emma Barremyr

Bokad resa till Dubai och våra framtida resplaner

Redan innan Elsa föddes bestämde vi oss för att vi skulle utnyttja våra dubbla föräldradagar till en långresa i vinter!

Tanken var att få komma iväg till värmen och ljuset, bort från vardagen och alla måsten, och istället bara få vara som familj. Tänk så härligt att kunna njuta av att ha allt fokus på varandra, äta gott, göra små utflykter, bada och bara ta dagarna som de kommer i en hel månad. Att slippa det där med tvätt, matlagning, handling, städning och allt annat vardagstjat som rullar på där hemma och gör att veckorna bara flyter ihop. Ja, vi tänkte helt enkelt att vi ville göra något extra av ledigheten tillsammans med Elsa!

Men herregud alltså! De senaste veckorna har vi lagt ner så otroligt mycket tid på reseplanering och velat fram och tillbaka. Vi hade till slut bestämt oss för en månad på Bali i november, sett ut hela resan och skulle bara sätta oss ner och boka allt. Men så helt plötsligt sa magkänslan bara nej. Jag vet inte varför, men både jag och Pelle känner väl att Bali är en för stor risk att ta nu när Elsa är så liten. Vi tänker framför allt på risken att drabbas av denguefeber eller att Elsa skulle bli magsjuk där borta. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om något hände henne. Risken att bli jättesjuk är ju inte så stor, men man vet ju aldrig!

Asien är generellt sett alldeles optimalt för längre vinterresor då både jag och Pelle anser att vi får så otroligt mycket för pengarna om vi åker dit. Bali känns dessutom som något nytt bortom Thailand, och jag vet att jag älskade det när jag var där 2010. Stränderna är inte de finaste, men naturen är helt otroligt vacker, maten fantastisk och människorna helt underbara. Det hade dessutom varit perfekt att åka i november då regnperioden börjar då och det därmed inte är lika varmt och soligt (fördel när man ska resa med barn).

Men som sagt, det finns en risk för denguefeber (det gör det i hela Asien) och den risken vill vi helt enkelt inte ta nu när Elsa är så liten. Så vi har bestämt oss för att skjuta på Baliresan till nästa vinter och istället bokat en resa till Dubai nu i november. Det blir en kortare (och dyrare) resa på enbart en vecka. Det är lite sjukt att en vecka i Dubai kostar lika mycket som en hel månad på Bali, och det är anledningen till varför det blir en så kort resa.

Dubai har stått på vår Bucketlist länge så det ska bli otroligt spännande och roligt att äntligen få komma dit! Två fördelar är dessutom, om man jämför med Bali, att det är en mycket kortare flygresa och inte lika stor tidsomställning som tar på krafterna. Och det ska bli spännande att testa på det här med att resa med barn. Det är ju något vi är totalt nybörjare på.

Ni är många som undrat hur vi tänker med resande nu när vi har barn, och som svar på frågan tänker väl varken jag eller Pelle att det är något hinder, utan bara att vi får anpassa våra resor framöver så att de passar hela familjen. Just nu kanske inte Elsa har jättemycket ut av själva resandet eftersom hon inte kommer att minnas det i framtiden. Men däremot så får hon extra mycket tid med sina föräldrar. Som jag nämnde i början av inlägget innebär ju en resa att vi kommer bort från allt vardagsbestyr som annars tar så mycket tid, och kan istället lägga tiden på att bara vara med varandra, vilket känns så mycket värt för Elsas del. För Elsa har det heller ingen betydelse om vi är i Sverige eller på andra sidan jorden. Hon är trygg med sina föräldrar och där vi mår bra mår hon bra ♥

Det är lite så vi tänker, sen vet jag att inte alla håller med. Men jag tänker att man får göra som man själv känner är bäst för sin familj! 

Jag och Pelle ser resor och äventyr som en del av livet och vi har typ alltid något nytt äventyr på gång, det vet ni som hängt här ett tag! Igår ägnade vi nästan hela dagen till att planera de kommande två resåren, skrev en drömlista om vart vi vill resa och vilka äventyr vi vill hitta på som familj. Vi börjar alltså med Dubai nu i höst och sen är planen en skidresa i vinter, en fjällsemester med vandring nästa sommar och sedan en längre resa till Bali nästa vinter istället. Vi kommer inte kunna ta ut några dubbla föräldradagar då (det gäller bara upp tills barnet är ett år), men löser det med semesterdagar istället.

Nu är jag så pepp på Dubai och har ni några härliga Dubaitips får ni gärna dela med er i kommentarsfältet! Vad får vi inte missa när vi åker dit?

waldorf-astoria-dubai-palm-jumeirah-39475673-1475146222-ImageGalleryLightbox waldorf-astoria-dubai-palm-jumeirah-39475603-1475146222-ImageGalleryLightbox

Bilder på hotellet som vi kommer att bo på i Dubai, lånade från Apollo.

 

Ska ni ut och resa något i vinter? Vart väljer ni med barn att åka?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Joppe

  Hej! jag har följt dig LÄNGE och läser flera gånger i veckan, trots att jag som 20årig man inte riktigt passar in bland dina vanliga läsare.
  Jag ville skriva nu för att tacka för all genuin och SUND pepp du ger kring hälsa, och som anorektiker är din blogg oumbärlig!
  Nu skriver jag dock för att jag undrar över hur ni resonerar kring Dubais lagar kring, kvinnor och alla HBTQ-personer.
  Jag bojkottar länder där landets lagar skulle stena ihjäl mig pga min läggning och det skulle vara intressant att höra hur du/ ni resonerar kring det.

  MVH Joppe

  1. Emma

   Tack snälla, fina du för dina fina ord om bloggen! Blir så glad över att höra att du följt mig länge och uppskattar det jag skriver om. TACK! Angående din fråga så ska jag vara helt ärlig och säga att det inte alls var något jag reflekterade över innan du skrev det. Det är en helt fruktansvärd lag och jag tycker såklart inte att det är rätt någonstans att det ska vara så. Vi människor ska vara fria att vara precis som vi är <3 Tacksam för att du ändå satte den här tanken i mig då det från och med nu kommer vara något vi kanske funderar mer på innan vi reser någonstans. För mig är iallafall människor lika mycket värda oavsett läggning, det ska du veta! Ta hand om dig! Kram

 2. Alexandra

  Har tyvärr aldrig varit i Dubai så inga tips där, men rest med barn har jag gjort massvis! Vår dotter är nu 6 år och hon har varit i säkert över 10 länder. Både charter, storstäder, långresor och kortresor. Det fungerar ju hur bra som helst och resa med barn och jag tycker till och med att det kan ge ett visst mervärde… man måste liksom lugna ner sig och man kan inte räkna med att hinna se ALLA sevärdheter i en stad när man är där en weekend och semestern blir på så vis mer avslappnad och man hinner faktiskt verkligen uppleva.

  Förra året åkte vi till Australien med henne och bodde i en liten campervan i 4 veckor. 😉

  1. Emma

   Åh vad inspirerande att höra! Jag tänker precis som dig, att barn kan ge ett visst mervärde, och jag ser fram emot att börja resa som familj från och med nu 😀 Vilken dröm att resa i campervan i Australien så länge!!!

 3. Lisa / livet från den ljusa sidan

  Har inte hunnit svara på ditt sista mail, men ja – magkänslan….. det är en annan sak att resa med barn, och bebisar är sköra. Föräldrar likaså 😉 – inte så bara att ge sig iväg.
  Ta Bali nästa gång!
  Vi körde Dubai som första med Meja, just för att det kändes tryggt och lagom. Åkte på hennes 4-månadersdag. Allt finns förstås i bloggen under Resor länder – Dubai.
  Tror det blir toppen för er, även om livet där svider i kassan 😛
  Kram!

  1. Emma

   Det är ingen fara! Nu blev det ju Dubai som sagt, och planen är att dra till Bali nästa höst istället. Jag ska se till att det blir verklighet 😀 Tycker också att Dubai känns tryggt och lagom och skönt att höra att du har erfarenheter att ha varit där med bebis. Det bådar ju gott för oss 🙂 Kram

 4. Matilda

  Att resa med barn är helt fantastiskt, så det är kul att se att ni ger er iväg! Vi är resenördar av rang i min familj, så jag tänkte bara tipsa om min mans reseblogg, där våra resor sen tre år tillbaka har dokumenterats – http://jordenresarunt.blogspot.se/ . När vår yngste son var 15 månader gav vi oss iväg på en halvårsresa jorden runt – vårt livs äventyr! Både före och efter det har det dock blivit massor av andra resor (senast nästan 8v i Thailand). Vi har bara goda erfarenheter av att resa med barn. 🙂

  1. Emma

   Åh så inspirerande att läsa! Blev lite ångerfull att vi inte valde en månad på Bali nu istället, känner mig lite feg som “ballade ur”, men satsar på en långresa nästa år istället. Det kan kanske bli roligare eftersom Elsa är äldre då 😀 Och din blogg ska jag kika in mer, känns som det finns mycket inspiration att hämta där. Tack!

stats