Emma Barremyr

Pizza med bacon och cheddarost

IMG_0401

Hej kompisar ♥

Hemgjord pizza är bland det godaste som finns! Håller ni med? Jag skulle lätt kunna ha en stående ”pizzadag” varje vecka. Tänk er en dag då hemgjord pizza alltid står på middagsmenyn!!! Toppingen går ju att variera i oändlighet, så jag tvekar på att jag skulle tröttna! Hihi 🙂

Härom veckan gjorde jag och Pelle en pizza med bacon, ägg, ruccola och cheddarost som blev helt gudomligt god, och självklart vill jag dela den med er!

Det blev helt klart en ny pizzafavorit!

Pizzabotten gör jag alltid numera på Universalbakmixen från Urtekram (finns att köpa här). Den är bara att vispa ihop med vatten och salt, kavla ut mellan två bakplåtspapper och sedan förgrädda i ugnen i 15 minuter. Så smidigt och enkelt utan kladd! Resultatet blir den godaste glutenfria pizzabotten jag något sin smakat, tunn och seg med krispiga kanter! Har ni inte testat än – gör det!

IMG_0402 IMG_0389 IMG_0393

 

Pizza med bacon och cheddarost

Ingredienser (2 personer/ 1 pizza):

 • 2 dl ljummet vatten
 • 150 g universalbakmix från Urtekram
 • 1 tsk salt
 • 1 paket bacon
 • 2 ägg
 • 1 dl lökfri bbq-sås (recept finns här)
 • 1 näve ruccola
 • 150 g riven cheddarost
 • 2 msk pizzakrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret.

Klipp bacon i mindre bitar och stek den lagom krispig. Toppa sedan pizzan med bbq-sås, bacon, ruccola, ägg, cheddarostoch pizzakrydda. Höj värmen till 225 grader och kör in pizzan i 10-15 minuter tills den får fin färg!

Servera med en färgglad sallad och njut av en underbar pizzamiddag!

 

IMG_0403 IMG_0407

 

Fler goda pizzor!

>> Kycklingpizza med banan och jordnötter

>> Tunnbrödspizza

>> Vegetarisk sötpotatispizza med ägg

>> Laxpizza

>> Tacopizza

Inlägget innehåller en affiliatelänk.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefina

  Hur ser du på processat kött? Var ju ett himla tjat om hur cancerframkallande det är för ett tag sedan. Vet att du förespråkar balans och variation, men skulle vara kul att höra din åsikt om detta 🙂

  1. Emma

   Vi äter det väldigt sällan så det är egentligen inget jag reflekterar så mycket över. Min tanke är balans som du ju redan vet 🙂

stats