Emma Barremyr

Äggmackor och kokoslatte

IMG_0553

God morgon vänner ♥

Hur mår ni?

Här vaknade vi strax innan sex idag, och efter att jag ammat Elsa somnade hon om i vagnen, så nu sitter jag och Pelle i soffan och myser med frukost. LYX!!! Jag har helt snöat in på kokoslatte och äggmackor med kaviar sedan förlossningen! Jag hade lite dålig aptit de första dagarna, men i torsdags kom den äntligen tillbaka och nu är mat godare än någonsin, speciellt frukosten efter en natt med amning.

Förstå den känslan efter nio månader med halvkass aptit och illamående!!!

Wiiiiiieeee, vilken lycka alltså!

IMG_0560

IMG_0563

Mitt bröd är ett glutenfritt köpebröd (tunnbröd från frysdisken). Jag brukar inte köpa bröd i vanliga fall, men just nu finns inte riktigt tiden att stå och baka eget så det får bli köpebröd tills vidare helt enkelt!

 

Dagarna rullar på och vi börjar äntligen landa lite i livet med vår nya lilla familjemedlem! Elsa sover och äter om vartannat och igår var vi ute på vår första tur till mamma och pappa i Torsby för att fira lite påsk med närmaste familjen. Totalt innebar det tre timmar i bil, och jag var lite nervös för hur det skulle gå innan, men Elsa sov hela tiden där uppe, och både resan dit och hem. Så det kunde ju knappast gått bättre!

Igår kväll hade vi sedan amningsmaraton (blev ju inte mycket mat för henne när hon sov hela dagen) i några timmar innan hon tokdäckade på mitt bröst vid niotiden. Då kröp vi i säng och slocknade hela familjen! Inatt har jag fått väcka henne tre gånger för att amma (mina bröst håller på att sprängas av all mjölk), och jag har även suttit uppe och pumpat ett par gånger. Får lätt ihop ett par flaskor på en natt, hehe.

De senaste nätterna har vi alla tre äntligen lyckats sova lite mer än vad vi gjorde de första dygnen (då vi nästan inte sov alls, hehe). Men det är ändå häftigt vad lite sömn man klarar sig på med alla hormoner i kroppen. Visst har jag varit trött under veckan som gått, men det är INGENTING jämfört med hur trött jag kände mig under graviditeten. Nu känner jag mig hur utsövd och pigg som helst efter sex timmars sömn med flera uppvak.

Jag säger det igen – kvinnokroppen är sjukt coolt alltså!!!

IMG_4371

Igår invigde Elsa sin fina kofta och basker som henne mormor stickat till henne ♥

 

Tisdagen bjuder på strålande fint väder och idag är planen att gå en liten promenad. Vi var ute en sväng i lördags och gick runt kvarteret, men det var inte skönt alls med tanke på hur ont jag hade i underlivet. Nu börjar det kännas lite bättre, så vi testar en kort sväng och ser hur det känns idag istället. Jag längtar så otroligt mycket efter att få komma ut och njuta av rörelse igen, även om alla timmar med amning och bebisgos är fruktansvärt mysigt det också 🙂

 

PS. Vinnaren av vattenkokaren är nu dragen och presenterad i förra veckans inlägg <– (klick). DS.

 

Önskar er alla en fin tisdag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Vilken liten dock – så bedårande söt!
    Så skönt att höra att ni alla tre börjar komma in i den nya vardagslunken. Tror inte att man trots alla föreställningar, faktiskt kan förstå vilken förändring en liten bebis kommer med. Men det verkar vara en sådan snäll och go’ liten tjej ni har.
    Njut nu av veckan som kommer och tiden tillsammans <3

  2. Veronica

    Vad härligt att ni verkar vara på banan! Bra jobbat! Det är inte lätt de första dagarna efter förlossningen, det minns jag så heja er!!! 🙂 Vi brottas med förkylning/allergi (hoppas på det senare) hos Louie så nu hoppas jag lillebror stannar några dagar till i magen. Till och med Louie sa att ”bebisen får inte komma ut nu för vi har sjukdag.” Och hoppas hoppas att vi andra klarar oss. Dessutom nojar jag för att bebisen inte är fixerad och får för mig ibland att den ligger åt fel håll. Alltid nåt att oroa sig för. Samtidigt vill jag så gärna att förlossningen ska sätta igång!! bf-5 idag. Snart i alla fal är vi där oavsett vad. Stor kram!!!

stats