Emma Barremyr

Bebisbubblan och mitt mående dagarna efter förlossningen

Hej finisar ♥

Alltså den här bebisbubban som vi befinner oss i just nu är ljuvlig. Jag är så kär i den lilla prinsessan som kommit till 0ss!

Även om jag har haft väldigt ont i underlivet efter förlossningen, sovit alldeles för lite och tampats med såriga bröstvårtor samt onda bröst när mjölken runnit till så mår jag ändå så otroligt mycket bättre än innan förlossningen (post-förlossningssymtomen är INGENTING jämfört med alla gravidsymtom jag haft). Det är en helt fantastisk känsla efter 9 pissjobbiga månader då jag kämpat både fysiskt som psykiskt. Alla jobbiga gravidsymtom (förutom nästäppan som jag gissar beror på mitt nässpraysberoende jag dragit på mig under graviditeten) försvann i stort sett direkt efter förlossningen och jag känner mig så otroligt lycklig och kär i livet här och nu.

Jag är så tacksam över att jag mår bra psykiskt. Eftersom jag känt mig väldigt deppig under hela graviditeten har jag såklart funderat mycket på och oroat mig lite för hur jag skulle må efter förlossningen. Jag vet ju att det inte är ovanligt att bli deppig eller att drabbas av förlossningsdepression, speciellt om graviditeten varit tuff eller om man haft en depression tidigare, vilket jag ju haft. Och hade jag blivit deppig hade det varit helt okej, inget skamfyllt, men förstår ni hur tacksam jag är för att jag faktiskt mår bra i psyket, även om kroppen fortfarande kämpar en hel del?

Och alltså kroppen, WOW så häftig den är! Jag har aldrig varit stoltare över min fantastiska kropp. Jag är så sjukt imponerad över allt den klarat av sedan jag blev gravid i juli. Vi kvinnor alltså, vilka supermänniskor vi är!!!

Och att min kropp gett oss den finaste lilla gåvan i livet är det bästa av allt ♥

Elsa

Första bilturen in till 48-timmarskontrollen somnade hon gott i bilstolen. Och igår badade vi för första gången, det var riktigt populärt och hon älskade verkligen att ligga i det varma vattnet, men tyckte inte att det var lika skönt att komma upp igen, hehe. Lite kallt gissar jag!

IMG_4338

Älskar den här mjölkkoma-posen på bilden ovan!!!

Dagarna här hemma är så mysiga! Vi gör inte så mycket mer än att att mysa i soffan, och jag tokälskar det! Vi har med avsikt valt att avstå massa besök (med undantag från familjerna) för att ha det så lugnt som möjligt första tiden. Vi vill landa lite som familj och lära känna vår nya lilla familjemedlem först. Elsas behov kommer alltid vara viktigast, och just nu är det att knyta an så mycket som möjligt till sina föräldrar ♥

Vår lilla tjej har haft ett helt otroligt närhetsbehov ända sedan hon föddes och jag är därför i stort sett fast med henne framför bröstet både dag som natt. De senaste två nätterna har vi dock lyckats lägga ner henne i babynestet mellan oss i sängen och därmed fått lite sömn själva också. Inatt har jag sovit i sex timmar (med två uppvak för amning), och vilken vinst det känns som!

Idag, 16 april var beräknat födelsedatum, men nu är Elsa istället hela fem dygn! FEM DYGN?! I vår bubbla här hemma känns det som att tiden står still, men i verkligheten rullar den ju på som vanligt, alldeles för fort! Jag förstår inte riktigt hur hon kan vara 5 dygn redan?! Och samtidigt känns det som om hon funnits hos oss hur länge som helst. Det är så konstigt, men att hon är här hos oss är bara så självklart nu!

 

Hur mår ni och vad händer i era liv just nu? 

Vill passa på att tacka för att fina grattishälsningar och önska er en fortsatt fin påskhelg ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Mysigt det ser ut!!! Du är så värd det efter allt 🙂 Ska bli spännande att läsa din förlossningsberättelse om/när du väljer att skriva om den. Själv går jag runt och väntar på att det ska sätta igång. Hoppas så mycket att lillebror vill komma lite tidigare än beräknat. Bf-6 idag… Kram och önskar er en fortsatt bra vecka i er härliga bebisbubbla!!!

  2. Sandra

    Grattis till lilla flickebarnet! Hon ser så fin ut! Så glad för er skull och allt gick bra med förlossning. Ännu bättre att du själv mår toppen sedan graviditetens början!

  3. Linn

    Så underbart att du mår så mycket bättre! <3 Och vilken ofantligt söt dotter ni har nu! Själv har jag idag 20 dagar till BF (hoppas på att hen vill kika ut tidigare, för nu är det ganska tungt). Något jag fick tips om var att kika på bärsjalar så att bebisen kan vara nära nära mest hela tiden om den vill, men att man ändå själv har lite mer rörelsefrihet. Kanske kan passa er också om hon har närhetsbehov 🙂 (trikåsjal är tydligen det de flesta börjar med, såg det bland annat på den där babybutiken under willys på våxnäs).

    Hur som helst, ett stort gratis till er igen och fortsätt njut! <3

  4. marie andersson

    Så härligt att höra att ni mår bra, måste kännas helt underbart hos er just nu 🙂 Jag mår bara bra, jobbar mycket men trivs så bra så det känns alltid roligt att åka till jobbet. Hemma försöker jag rensa en hel del och skänka till loppis och sådant 🙂
    Kram på er <3

stats