Emma Barremyr

Tacopizza

img_7673

Hej kompisar ♥

Igår gjorde vi värsta lyxiga torsdagsmaten – TACOPIZZA!

Åh, herregud så gott!

Har haft tankarna på att göra såna här pizzor länge, men det har aldrig blivit av och nu ångrar jag att vi inte gjorde det tidigare. Det var ju otroligt enkelt, snabblagat och så fantastiskt gott – godare än att äta tacos på traditionellt vis!

Jag har ju tidigare berättat för er att banan och jordnötter är ett måste till tacos hos oss, så självklart toppade vi pizzorna med det. Det blev ljuvligt tillsammans med krispig paprika, varm tomat, krämig mozzarella, pepprig ruccola, tacoköttfärs och den underbara bbq-såsen!

Mums alltså!

Pizzorna kan man såklart toppa med vad man vill, men såhär gjorde vi (scrolla ner)!

img_7660 img_7667

Ingredienser (3 personer, 6 pizzor):

6 tortillabröd (jag använder de glutenfria från BFree)

500 g köttfärs

1 msk smör

2 msk spiskummin

1 tsk salt

1 nypa svartpeppar

1 nypa chilipulver

6 babyplommontomater

1 spetspaprika

1 banan

1 sats lökfri bbqsås eller passerade tomater

1 rejäl näve salta jordnötter

2 nävar ruccola

200 g riven mozzarella

Pizzakrydda

Sätt ugnen på 225 grader. Har d varmluftsugn kan du sätta på den och köra alla pizzor samtidigt. Lägg ut tortillabröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Jag la två på varje plåt och fick därmed 3 plåtar. Stek köttfärs i smör och krydda med spiskummin, salt, peppar och chilipulver. Bred ut bbq-sås (receptlänk finns nedan) på tortillabröden och strö sedan över köttfärs och ruccola. Hacka tomat, paprika, banan och strö över pizzorna. Avsluta sedan med jordnötter, mozzarella och pizzakrydda, och kör sedan in i ugnen i 8-10 minuter eller tills pizzorna får lite färg.

>> Klicka här för att komma till recept på lökfri bbq-sås!

img_7670 img_7672

 

Har ni testat att göra tacopizza?

Om inte – då behöver ni inte fundera på vad ni ska äta ikväll – här har ni fredagsmiddagen serveras!

Rekommenderas varmt!

 

Ha en underbar helg mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma S

    Hej Emma! För det första- Tack för din inspirerande blogg och grattis till din graviditet!! 😀

    För det andra så har jag en fråga.. det är så att jag har ibs och har haft magsmärtor, problem med magen nästan varje vecka och just nu har jag inflammerade tarmfickor för andra gången detta halvår- som jag är säker på har uppstått efter alla problem.
    Har du några ”rensande” eller ”reparerande” tabletter som du rekommenderar? Är så trött på detta nu och magen är 2x större än vad den ska vara trots att jag inte kunnat äta ordentligt på två dygn nu. Gör så ont och är så ledsen på att hela den sociala biten och främst psyket påverkar mig så mycket.
    Har inte fått någon hjälp alls av läkarna så känner att allt bara är hopplöst.

    Kramar Emma

    1. Emma

      Hej Emma! usch vad tråkigt för dig. Jag förstår dig verkligen då jag har en mage som är precis lika krånglig och det är inte kul – precis som du säger biter det på psyket och den sociala biten tar många gånger stryk. Det är jättetrist! För mig blev det dock bättre efter att jag gjorde fodmap-behandlingen, är det något du provat? Jag upplevde ett väldigt lugn i magen när jag gjorde den och blev mycket bättre efteråt, så jag rekommenderar dig verkligen att testa om du inte gjort det. Har inga tips på bra piller, men kan rekommendera ibs-skolan online om du vill testa Fodmap <3 https://www.bellybalance.se/ibs-skolan/ stor kram till dig!

stats