emmabarremyr

Emma Barremyr

10 mysiga saker att göra på hösten

img_9579-980x653

God morgon sötnosar ♥

Frågar ni mig är hösten helt klart den mysigaste årstiden av dem alla! För många kan det säkert kännas som en stor utmaning när mörker och kyla tar över, men det finns också mycket positivt att fokusera på. Jag tänkte därför ägna det här inlägget åt höstmyset!

Här kommer mina bästa tips på mysiga saker att göra på hösten!

1. Ät frukost ute

Tänk er en sån där fantastisk vindstilla höstmorgon när solen är på väg upp och hela världen glöder av höstfärger. En sån morgon rekommenderar jag er att baka scones, koka varm choklad och fylla picknickkorgen med massa frukostgodsaker som ni gillar. Sätt på er varma kläder och ta med frukosten ut till en vacker plats. Är det väldigt kyligt är det extra mysigt att ta med ved och tända en brasa också!

>> Såhär såg det ut en morgon i oktober för 9 år sedan när jag tog med mig mamma och Julia på en frukost vid sjön Fryken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Fjällvandra

Att vara på fjället fina höstdagar är svårslaget! Fjälluften, utsikten, tystnaden och den magiska miljön gör det lätt att vara i nuet. Packa med dig en rejäl matsäck, gärna något varm att dricka och ge dig ut på en fjällvandring du sent kommer glömma.

>> Läs om när jag och Pelle vandrade upp för två toppar på en vacker höstdag!

IMG_9452

3. Bjud hem vännerna på en sconeskväll

Alltså sconeskvällar på hösten – såna kvällar måste ha världens högsta mysfaktor! Levande ljus, nybakade scones, te, frukt och choklad är min största favoritvariant på myskväll!

>> Klicka här för att komma till recept på mina glutenfria saffransscones!

IMG_9919

4. Unna dig tid med en bok

Att läsa ger lugn och ro i hela själen! Tänk att få krypa upp i en fåtölj framför brasan med en kopp varm choklad och en bra bok i näven. Får nästan rysningar när jag tänker på hur mysigt det är ♥

>> Här finns recept på en underbar varm choklad!

img_2351-980x653

5. Tänd massa ljus

Du kan välja att se mörkret som något negativt och jobbigt, men mörkret är tyvärr ett faktum. Välj istället att se det positivt – att tända massa ljus höjer mysfaktorn på max. Njut av den känslan! Du kommer garanterat uppleva hösten som mycket bättre om du bara ger dig utrymme att älska den som den är.

IMG_9611

6. Hemmaspa

Att unna sig hemmaspa då och då är nyttigt för både kropp och själ. Det behöver inte vara svårare än så för att göra en helt vanligt vardagskväll alldeles underbar. Stäng av telefonen, sätt på lite lugn och skön musik, tappa upp ett skumbad eller ta en lång varm dusch. Peela och massera din kropp, gör ansiktsmask och hårinpackning, raka benen och unna dig långa djupa andetag!

>> Såhär brukar det se ut när jag har hemmaspa!

IMG_9154

7. Ha film eller seriemarathon 

Är det en sån där riktigt ruggig höstdag där du inte har luft med något alls? Då rekommenderar jag dig att duka upp med gott snacks, bädda ner dig själv i soffan under en filt och slå på en serie, eller plöj igenom dina favoritfilmer. Det är så skönt med såna dagar ibland!

>> Här tipsar jag om mina favoritfilmer och serier!

IMG_9025

8. Spela sällskapsspel

Hemma hos oss spelar vi gärna kort, och varje jul kommer tomten med nya spel till familjen Barremyr. Det är ett perfekt sätt att umgås på. Istället för att slöa i soffan kan vi umgås vid bordet, äta lite godis, skratta och vara här och nu!

img_3052-701x467

9. Ha en omgång “Halv åtta hos mig” med vännerna

Dra ihop ett gäng vänner och laga middagar åt varandra en dag i veckan. Det behöver inte vara avancerat, utan bara ett sätt för er att träffas och umgås på. Vill ni göra det extra roligt kan ju poängsättning och en vinst finnas med, men det behöver inte vara ett måste. Det viktigaste är ju ändå att ses och ha trevligt tillsammans.

>> Här kan ni läsa om när vi hade halv åtta hos oss i våras!

IMG_3568

10. Gå långpromenader

Oavsett om det är en dimmig morgon, strålande höstdag eller ruggig höstkväll är en långpromenad i den fiska höstluften alltid så välgörande och energigivande. Jag älskar att vara utomhus den här årstiden – och efteråt är det heeelt oslagbart att komma in i värmen!

img_0315-980x654

 

Har ni några mysiga tips som ni vill lägga till på listan?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åse

  Åh vilken bra lista!! Hösten kan verkligen vara helt fantastiskt om man väljer att fokusera på rätt saker. Ibland kan jag tycka att det ligger en hel del prestation i sommaren, även om den är underbar. Det ska ta till varas på, hinnas med och varas ute så fort det är sol. Det är som sagt magiskt med sommar, men det finns något skönt i att gå tillbaka till rutiner och in i höstens prestigelösa tillvaro. Även om det kan vara stressigt med både skola och jobb så tycker jag ändå att ett lugn lägger sig över hela tillvaron. Det bästa man kan göra tycker jag är att vara ute, speciellt nu när det är så otroligt fint höstväder! Det är ju helt magiskt. Som du säger, frukost ute… åh. Jag är en sån oerhörd känslomänniska så jag kan börja gråta av att va ute i naturen, haha.. Men jag blir så harmonisk!!

  Sen är det ju så att hösten absolut kan vara förknippad med mörker och ännu ett år som sakta lider mot sitt slut, det är nog väldigt vanligt. Jag kände så i många år innan jag började älska hösten. Det bästa för att träna bort sånt är nog att öva på att leva mer i nuet. Självklart kan detta vara olika från år till år också. I mitt fall försvann min höstångest i takt med att jag själv mognade, tror jag.

  Stor kram till dig Emma! Ha en jättefin höst.

  1. Emma

   Åh, tusen tack för din kommentar och tack för att du delar med dig! Jag håller verkligen med dig i att det kan vara mycket prestation i sommaren och att det ska hinnas med så mycket. Jag tycker precis som du att det är väldigt skönt att gå tillbaka till rutiner och prestigelös tillvaro på hösten. Hösten är liksom en harmonisk tid och lätt att njuta av 🙂 Är precis sådär känslig jag med så jag vet vad du pratar om, hihi! Jag tror garanterat att medveten närvaro i nuet påverkar vad vi känner och upplever. Är vi här och nu kan vi njuta av det som är 🙂 Hoppas du också får en underbar höst! KRAM <3

  1. Emma

   Jag håller med i levandet och närvarandet, det liksom händer något på hösten 🙂 Måste vara underbart att ha barn och vara ute och leka med dem. Längtar själv efter egna <3

stats