Emma Barremyr

Tips på mina favoritböcker, tv-serier och filmer!

Alexandra – Tack för en toppenblogg, så inspirerande och lärorik! Jag vill börja läsa mer böcker och undrar om du har några böcker att rekommendera? 🙂 När ni tittar på tv, vad brukar ni då oftast se? (förutom nyhetsmorgon på morgonen), kanske någon film (genre?) eller någon serie att rekommendera? 🙂 Kram

 

Hej Alexandra!

TACK för dina fina ord om bloggen, det värmer så mycket ♥ Att läsa är något jag varit dålig på sedan jag slutade skolan, men som jag också vill bli bättre på och ta mig tid att göra oftare. Det finns inget som är så mysigt som att krypa upp i soffan med en bra bok och bara plöja!

Tv-program är något vi sällan tittar på, det händer ibland och det finns vissa tv-program vi följer, men över lag är det inte mycket som fastnar i mitt intresse. Däremot så tittar vi gärna på en serie eller en film om kvällarna!

Här kommer mina tips!

 

BÖCKER

Mina favoritböcker är helt klart Jojo Moyes böcker. Har du inte läst dem så rekommenderar jag dem alla. Livet efter dig, Arvets efter dig, Sophies historia, Sista brevet från din älskade och Ett hundra mil. De är helt fantastiska allihopa!

Andra fantastiska böcker är Alkemisten och Pilgrimsresan av Paulo Coelho, Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert och Safe Haven, The Notebook samt The best of me av Nicholas Sparks.

 

TV-SERIER

När det kommer till TV-tittande så ÄLSKAR jag Familjer på äventyr och följer det slaviskt! Det går på svt 1 på tisdagar kl 20.00, men går även att se på svt-play. Vetenskapens värld är också väldigt intressant att kika på, likaså Skavlan och Sveriges Mästerkock. När Idol, Solsidan och Ack Värmland har gått på tv har vi brukat titta på det också, men annars tittar vi inte på mycket mer, utan det blir istället serie eller en film om kvällarna.

Serierna som vi/ jag klämt det senaste året är Vampire Diaries, Bron, One Three Hill, Gossip Girl och Greys Anatomy. Jag rekommenderar dem allihopa!

 

FILM

Det finns så otroligt många bra filmer att jag inte vet vart jag ska börja, men här kommer några av mina favoriter, både nya och gamla!

Wild, Everest, Eat Pray Love, Pitch Perfect (1 & 2), About Time, Safe Haven, The Notebook, The Best Of Me, The Longest Ride, The Fault in our Stars, Mamma Mia, Dirty Dancing, Twilight, Dear John, Moulin Rouge, Hundtricket, Step up, Frozen, Racing Hearts och Hungergames.

 

IMG_2351

 

Ett annat tips som jag vill dela med er nä vi ändå pratar tv-tittande – kika in The bucket list family på Youtube! Det är en familj som är ute på ett äventyr runt jorden och som delar med sig av sin resa i videoavsnitt som publiceras varje vecka. Jag och Pelle har plöjt igenom hela deras kanal och jag är så otroligt inspirerad av den familjen! Dessutom har de världens sötaste ungar!

Här hittar ni även deras hemsida!

 

Har ni några bra tips på böcker, filmer eller tv-serier?

Dela gärna med er och tipsa oss andra i kommentarsfältet!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Om du gillar Moyes och Coelho kan jag varmt rekommendera Cecilia Samartin, som jag tycker är en fin mix av dem båda. Vackert och målande språk samtidigt som historierna berör. Ett varmt tips alltså <3

  2. Ellen

    Åh, nu blir det svårt… det finns ju så mycket filmer jag tycker är bra, men om jag ändå måste tipsa om några så är det A beautiful mind, Hidalgo, En oväntad vänskap och The blind side. Alla fyra filmer är baserade på verkliga historier, vilket för med sig lite mer verklighetskänsla när man ser filmerna, man tar in de på ett annat sätt än när det är helt påhittade filmer! Så de filmerna är ett måste att se! 😀

    1. Emma

      Åh, de två första har jag inte sett, så TACK för tipset 🙂 Nu har jag något att göra i helgen!

    1. Emma

      Åh, tack! Och hennes bok Livet efter dig komne räven på film 7 april 😀 trailern finns på youtube!

stats