Emma Barremyr

Motivationsknep – så får du träningen att bli av

Hej vänner ♥

Ibland kan det här med träning inte alls kännas så kul och motivationen dalar nedåt. Jag har dippar i min träningsmotivation då och då, och det tror jag de allra flesta har. Det är mänskligt. Lusten och tiden finns kanske inte alltid där och träningen är lätt att prioritera bort.

Den här veckan delar jag och mina två bloggkollegor, Emmi och Filippa i Everyday Stories med oss om våra bästa motivationsknep för hur du ska tänka för att få träningen att bli av. Häng med så ska jag berätta mer om mina tankar kring det här för dig.

Om du upplever brist på motivation till träningen – fundera en stund på varför du tror att det är så?

Kan det vara så att du gör något som du inte tycker är roligt? Pressar du dig alltid för hårt? Gör du något som du får ont av? Tränar du ensam? Känner du dig stressad? Har prestationsångest? 

Jag tror alla mer eller mindre hamnar i svackor ibland. Frågan är då bara hur vi tar oss ur dem? Detta tror jag är väldigt individuellt och varje individ behöver lyssna till sig själv och skriva ner vad som motiverar hen och vad svacken/ motivationsbristen kan bero på.

 

Här kommer några tips längs vägen!

>> Tänk på träning som rörelse, det blir så mycket mer då! Om du inte har lust att gå till gymmet – stirra dig inte blind på att träningen måste innebära att du lyfter vikter på ett gym. Att gå ut och leka, springa, klättra, stå på huvudet, brottas och bara göra det som faller in tillsammans med barn/ man/ fru/ sambo ger både rörelse och endorfinpåslag!

>> Träna hemma! Om tiden är knapp och du inte har tid eller möjlighet att komma till gymmet funkar ju träning hemma minst lika bra. Hemmaträning sysslar de flesta av mina PT-online-klienter med!

>> Boka en träningsdejt! Att träna tillsammans blir alltid roligare och är ett bra sätt att få träningen att bli av. Om du har någon som väntar på dig är det svårare att boka av 🙂

>> Sänk kraven! Om du tänker att du måste träna stenhårt i en timme – tänk om! Du måste ingenting! En liten stund med rörelse är bättre än inget alls.

>> Påminn dig om varför du tränar! Det här är något som funkar för mig väldigt bra. Visst kan det kännas motigt att komma iväg till träningen eller att utföra vardagsmotionen ibland, men känslan när vi väl kommer ut/ iväg och efteråt är ju oslagbar. Endorfiner frisätts, vi blir glada och lyckliga. Efteråt ångrar jag aldrig ett utfört pass, gör du?!

>> Förbered dig! Ska du träna på morgonen eller direkt efter jobbet? Ha väskan packan och mellanmålen förberedda redan kvällen innan!

>> Variera träningen! Variation är jätteviktigt för motivationen och även utvecklingen om vi stävar efter ett specifikt mål.

>> Gör det du tycker är kul och träna för dig själv och ingen annan. Det är så viktigt!

>> Använd ALDRIG träning för att straffa dig själv. Träning ska vara något värdefullt som du ger till dig själv. Det ska ge glädje, styrka och välmående. PUNKT SLUT!

IMG_3818

Under våren har jag lagt mest fokus på mina promenader med BungyPump-stavarna. Jag har känt ett stort behov av att vara ute och röra på mig, men inte kunnat springa på grund av höften. Gymmet har känts tråkigt och därför har jag dragit ner på gymträningen en stund och njuter istället ute. Motståndet i stavarna gör att jag ändå får träning för överkroppen, och det gillar jag! Med det sagt så innebär det inte att jag aldrig mer tränar på gym, det är just nu bara, och snart kommer förmodligen gymsuget tillbaka!

 

Och en sak till!

Ibland är inte kroppen på topp, det är en annan sak. Säger kroppen till dig att vila, GÖR DÅ DET, men är du bara allmänt omotiverad så förestår jag att du försöker försöka påminna dig om känslan du får efter passet. Endorfiner är världens bästa lyckopiller och du känner dig förmodligen aldrig så glad och härlig som du gör efter ett träningspass!Ellerhur?

 

Berätta!

Hur gör du för att få träningen att bli av? har du något bra knep?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sally

  Morgonträning är mitt bästa knep. Då har du det gjort, du börjar dagen med positivitet och energi. Sen är mitt aktivitetsarmband otroligt motiverande. Det ska gås minst 250 st varje timma (för att minska stillasittande) och minst 10 000 steg per dag. Tävlar mot mamma ockdå. Bästa tipset till vardagsmotion

  1. Emma

   Grymt tips Sally! Jag gillar också att få träningen gjord tidigt på mrogonen eller dagen 🙂 Och så bra att du och din mamma kan peppa varandra!

 2. Malin

  Jag slutade räkna antalet pass som inte blev av och fokuserar istället på passen som faktiskt blir av. Resultatet har blivit att jag tränar mindre, men är piggare och är inte sjuk lika ofta plus att jag längtar tills nästa träningspass.

  1. Emma

   Jättebra tips Malin 🙂 Känns som att det blivit mycket mer balanserat för dig och det är härligt att få längta till träningen 🙂

stats