Emma Barremyr

Att resa – podden

God morgon ♥

Att resa och upptäcka världen är något av det bästa jag vet! 

Och att läsa om, inspireras och planera resor är nästan lika spännande och roligt som själva resandet! Jag hinner ju knappt komma hem från en resa innan jag börjar planera nästa (Pelle blir lite galen på mig). Hehe. Jag älskar verkligen att få drömma mig bort, höra och läsa om andras perspektiv på resande, få tips om olika resmål och inspireras till nya äventyr!

Idag vill jag passa på att sprida lite länk-kärlek och tipsa om två resebloggare som driver en fantastiskt resepodd tillsammans Att Resa – podden! Jag hittade podden i helgen och lyssnade snabbt igenom alla 10 avsnitt som var otroligt inspirerande. Jag älskar deras syn på resande, inställningen till hur allt är möjligt (även när man reser med barn) och alla tips och erfarenheter de delar med sig av. Guld värt ju!

Jag gillade verkligen första avsnittet som handlade just om ”att resa med barn”, inspirerande inför framtiden då jag och Pelle hoppas att vi kommer kunna göra många roliga äventyr tillsammans med vår barn. I ett annat avsnitt är min fina bloggkollega Sofia, som bloggar på Uppochhoppa, gäst och pratar om resor till alper och fjäll”. Jag har alltid drömt om en skidresa till Alperna, men nu känner jag att det är dags att boka in en snart. Tack för den inspirationsboosten tjejer!!!

Allra mest fastande dock jag för avsnittet med Helena och Peter som rest genom Europa med husbil under ett år. Alltså wow vilken resa, så otroligt inspirerande! Tillsammans driver de bloggen FREEDOMtravel där de inte bara delar med sig av sin resa i husbilen genom Europa, utan alla möjliga äventyr de gjort runtom in världen. Massa fina bilder och tips på olika resmål som jag just nu sitter och drömmer mig bort i!

Ja en resa genom Europa i husbil vore ju inte så dumt! Undrar hur lång tid det skulle ta att övertala Pelle en sån sak? Han behöver bearbeta saker väääldigt länge (det tog ett halvår innan mitt förslag om Kilimanjaro gick igenom, haha), medans jag gärna kastar mig ut utan att tänka mig för. Så vi kompletterar varandra bra, även om jag ibland kan bli otroligt irriterad över att han inte hakar på mina förslag så fort som jag skulle önska 🙂

Vill ni läsa Lisas och Annikas härliga resebloggar så bloggar Lisa på Livet från den ljusa sidan och Annika på Resfredag.

IMG_2567

Att bara kunna stanna till vid en vacker plats och känna att ”här stannar vi en stund” var det allra bästa med att ha husbilen i Nya Zeeland. När vi freecampade vid Lake Pukaki är en av mina bästa reseupplevelser någonsin!

 

Och när vi ändå pratar resor och reseinspiration, kika in The bucket list family på Youtube! Det är en familj som är ute på ett äventyr runt jorden och som delar med sig av sin resa i videoavsnitt som publiceras varje vecka. Jag och Pelle har plöjt igenom hela deras kanal och jag är så otroligt inspirerad av den familjen! Dessutom har de världens sötaste ungar!

De finns också på Instagram under namnet Thebucketlistfamily och här hittar ni även deras hemsida!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa / livet från den ljusa sidan

  Men OJ vad glad jag blir – så otroligt fina ord. Tack!

  Vet du, jätteroligt att höra att vi inspirerar så – och det gör du verkligen också med dina resor. Dina bilder från Norge och trolltunga har jag verkligen inspirerats enormt av, och de har varit stor anledning till att jag drömt så om Norge – så mycket så att jag såg till att göra det nu som mammaledig. Är i skrivande stund på bussen hem (alltså i Sthlm efter hela långa resan från Bergen) – sammanträffandet! 🙂
  Tyvärr inget trolltunga för just den vandringen lämpade sig inte med barn (vissa anpassningar kommer man ju inte ifrån) men oavsett så otroligt nöjd med resan.
  Så tack för beröm och tack för inspiration! 🙂

  1. Emma

   Orden kom från hjärtat du ta åt dig kära du <3 Så kul att vi inspirerar varandra! Norge är ju så fantastiskt fint och även om ni måste anpassa lite efter bergen nu så finns det mycket att upptäcka där! Ser fram emot att få fortsätta följa era resor 🙂 Kram och tack för att du delar!

 2. sally

  Resa är verkligen underbart. Håller med Isa låter lite farligt att lyssna på haha 🙂 Kan bli dyrt 😛 Men resa är verkligen det jag väljer att lägga pengar på. Tillsammans med mat och upplevelser hehe

  1. Emma

   Ja lite farligt faktiskt 😀 Vi tänker lika, mat och upplevelser är det jag lägger pengar på jag med 😀

  1. Emma

   Ja ta åt dig för det kom från hjärtat! Älskade verkligen podden, men gillar såklart era bloggar också som bjuder på mycket tips och fina bilder! Ser fram emot att fortsätta följa er och era äventyr! Kram

stats