Emma Barremyr

Klätterutrustning för nybörjare

Hej vänner ♥

Wiiiiiieeee, på lördag är det äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN dags för den efterlängtade klätterutbildningen!

Den här utbildningen var min födelsedagspresent som jag fick av Pelle. Det var egentligen tänk att vi skulle gjort den lite tidigare i år här i Karlstad, men eftersom det varit så svårt att få en tid här på grund av den långa kön beslutade vi oss för att gå utbildningen i Stockholm istället. Perfekt tycker jag då vi kan kombinera det med en liten minisemester över helgen. Det är alltid skönt att komma bort lite, bo på hotell, äta ute och bara mysa lite extra. Dessutom så ska vi utöver klätterutbildningen äta middag med vänner, luncha hos min vän Madde och så ska jag ha en möte med Nathalie, och spåna lite idéer på något roligt vi ska hitta på ihop. Det kommer bli en grym helg, det är jag helt övertygad om!

Nu tillbaka till det jag tänkte skriva om – den viktiga klätterutrustningen!

I samarbete med mina vänner på Addnature kommer jag i det här inlägget berätta lite mer om vad en behöver som nybörjare och hur min klätterutrustning som jag införskaffat inför utbildningen ser ut. Det är nämligen så att det behövs lite utrustning som gör klättringen både enklare, roligare och framför allt säkrare!

IMG_4277

Addnature har ju Sveriges störta klättersortiment och duktig personal, så det kändes som det självklara valet att beställa utrustningen från dem. Jag klickade hem ett par klätterskor och ett klätterpaket som innehåller allt jag behöver för att komma igång med klättringen, nämligen en sele, repbroms, lårkarbinkritboll och en kritpåse.

Just klätterskor är lite speciellt. Jag kan inte påstå att de är bekväma att stå i precis, men det är ju inte det som är meningen heller. Klätterskor är ganska hårda och böjer foten på ett lite oskönt sätt, men det behövs för att en ska kunna få bra grepp med fötterna mot klätterväggen. Pelle som klättrat en del tidigare säger att jag kommer vänja mig och att det kommer kännas mycket bättre när jag väl klättrar.

Mina skor är ett par ”La Sportiva Miura VS Woman” – en populär klättersko med kardborreband, vilket gör av- och påsättningen lite smidigare. Det är en perfekt allroundsko som passar nybörjare bra och är anpassad efter kvinnors lite smalare läst. Jag gick upp två storlekar, vilket en bör göra när det kommer till klätterskor. Jag som i vanliga fall har 36 på mina skor köpte alltså 38 på mina klätterskor. Jag upplever att de sitter helt perfekt på mina fötter och ser fram emot att få klättra i dem i helgen!

IMG_4281 IMG_4283

Klätterkittet ”Black Diamond W’s Primrose Package” är ett väldigt prisvärt kit med alla saker samlade som behövs till klättringen (förutom skor då).

Selen är en smidig allround-sele med damspecifik passform. Den har justerbar midja och justerbara benslingor och passar därför all slags klättring. Tack vare den justerbara storleken funkar den både på vår/höst och sommar, eftersom jag då enkelt anpassar storleken beroende på hur mycket kläder jag har på mig. Perfekt ju! Nu återstår bara att se hur det känns att klättra i den, recensionerna var dock bra så jag har höga förhoppningar!

Repbromsen har två olika sidor för olika mycket friktion. En sida för hög friktion (tre gånger högre) och en för lägre friktion. Detta gör att det går lika bra att fira tyngre personer som lättare. Den lämpar sig även utmärkt för långa firningar. Fungerar även bra med isiga rep vintertid.

Mojo Chalk Bag är en kritpåse med klassisk cylinderform som jag kommer ha kritbollen i. Den har en dragsko som justerar öppningen och en inbyggd vajerram som gör att påsen håller formen.

IMG_4301IMG_4304

Jag är så himla pepp och det ska bli så spännande! Självklart får ni hänga med på utbildningen, och jag kommer berätta allt och visa bilder er efter helgen!

 

PS. Jag vill också passa på att tipsa om alla grymma priser på ryggsäckar som Addnature har för tillfället. Ryggsäckar alltså – viktiga grejer inför sommarens äventyr! DS.

 

Inlägget är i samarbete med Addnature, men alla tankar och åsikter är mina egna.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Så roligt! Hoppas att ni får en fantastik helg <3
  Att klättra är fantastiskt roligt. Jag har hållit på sedan i höstas, men då endast bouldering. Har funderat på att gå en kurs även i repklättring. Skall bli roligt att höra vad ni tyckte efteråt.

  1. Emma

   Tack snälla du! Vad spännande med bouldering, får se om du blir sugen på repklättring nu också då 🙂 Hihi! Ha en underbar helg! Kram

  1. Emma

   Ja det är ingen bra kombination med klättring! Jag är själv relativt höjdrädd, men tänkte att jag skulle övervinna det nu 😀

stats