Emma Barremyr

Omelett med tomat, fetaost och basilika

Hej vänner ♥

Omelett är en sån där typiskt bra rätt när en vill rensa kylskåpet. Det mesta funkar ju att sängs ner i en omelett, och tillsammans med lite ost blir det aldrig fel! Vi hade både basilika, ett paket fetaost och massa tomater hemma förra veckan. Det blev en perfekt fyllning till en vegetarisk omelett!

Gott, fräscht och enkelt!

Omeletten serverade jag med hembakade tunnbröd med smör och ost!

Recept på hembakade tunnbröd finns här!

IMG_4189 IMG_4205

Ingredienser (2-3 persoer):

  • 8 ägg
  • 8 msk mjölk
  • 250 g plommontomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

Vispa ihop ägg och mjölk. Smält smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten och sänk värmen. Låt omeletten långsamt stanna i pannan och rör runt lite då och då. Hacka tomater, fetaost och basilika och lägg ner i omeletten. Salta och peppra efter smak. 

Servera med sallad och ett gott bröd!

IMG_4204

Passar bra som både lunch och middag!

Hoppas att det smakar och att ni har en fin torsdag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Alltså jag älskar omelett! Har man liksom bara ägg hemma så kan man ju snabbt röra ihop en hälsosam måltid. Oftast har man ju någon grönsak hemma man kan ha i eller ost eller något liknande. Men har man inte ens det så kan man ju ändå göra en naturell omelett! Min favorit är dock tomater, oliver och riven ost, mums!

stats