Emma Barremyr

Läsarfråga om jordnötssmör

FRÅGA:

Hej Emma!

Först och främst vill jag tacka för en jättefin blogg som inspirerar och motiverar mig jättemycket!

Sen har jag också en liten fråga om jordnötssmör haha…Jag älskar jordnötter i alla dess former men man har ju hört att jordnötssmör inte är det nyttigaste? Men ändå använder du dig av det väldigt mycket och jag skulle gärna också vilja göra det. Men vad är det som man säger inte är nyttigt med det? Finns det olika varianter? Vilka märken ska man köpa som finns i vanliga mataffärer? Kan man säga att det är nyttigt eller är det bara i små mängder?

Tack på förhand, du är grym!

 

SVAR:

Hej och tack för dina fina ord om bloggen, stå himla roligt att höra att den inspirerar och motiverar dig! Jag blir så glad <3

Ååh, jordnötssmör, det har jag också en stor kärlek till! Jag dreglar nästan bara av att höra ordet – så gott tycker jag att det är 😀 Jordnötssmör är – förutsatt att du väljer ett sockerfritt och ekologiskt – jättenyttigt! Det innehåller bra fetter, mycket protein, långsamma kolhydrater och massa fibrer. Dessutom finns det också både vitaminer och mineraler som kroppen behöver i jordnötter. Så länge som du väljer ett ekologiskt jordnötssmör som endast innehåller jordnötter och ev. salt ska det INTE förknippas med onyttigheter, utan som en NYTTIGHET! Se upp för Skippys och andra varianter med socker och andra tillsatser i – då har det förlorat sin nyttighet tyvärr. Jag har också fått frågan om man inte går upp i vikt av jordnötssmör och då är det ju precis som med allt annat – såklart kan man inte äta hur mycket som helst. Ät med måtta – ett par matskedar om dagen funkar ju kanon – på smörgåsen, i gröten, i smoothien, på pannkakorna, ja användningsområdet för jordnötssmöret är enormt stort!!!

Vitaprana eller Green Choice är mina favorit när det kommer till jordnötssmör!

IMG_1738

Någon mer än jag som dreglar av den här underbara bilden? Hehe…

 

Läs också:

Svar på frågan om hur mycket jordnötssmör vi egentligen kan äta!

Recept på hemgjort jordnötssmör!

Hemgjort godis med jordnötssmör!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Hej Emma,

    Jag har en annan fråga:

    Hur gör du med matintag i samband med yoga?? Jag går själv på yoga några gånger i veckan men har svårt att få till det då klassen ligger mitt i middagstid. Om jag äter ”middag” innan känns det inte alls bra att stå med huvudet upp och ner, får halsbränna etc. Om jag väntar med att äta tills efteråt känner jag mig darrig och orkeslös. Dessutom känns det så sent att äta om jag kommer hem kl 22. Hur gör du?

    /Elin

    1. Emma

      Hej Elin! Jag förstår att det blir svårt med matintaget för dig om du inte mår bra av att yoga med mat i magen och dessutom yogar så sent. Själv yogar jag nästan alltid på förmiddagen mellan frukost och lunch så det har inte varit något problem för mig. Fundera lite på om det finns några livsmedel som du mår bättre av att äta, som är mer lättsmält? Kanske funkar det bättre om du t.ex. äter en smoothie ett par timmar innan och sen tar något lätt innan läggdags? Testa dig fram och se vad du mår bra av 🙂

stats