Emma Barremyr

Glutenfri kanelbullekladdkaka

IMG_9543

 

God morgon ♥

Såhär till helgen tycker jag att det passar perfekt med ett smarrigt fikarecept! 

Jag och mina tjejkompisar hade ju en trerätters middag här hemma förra helgen och just efterrätten var något av en favorit!

Kanelbullekladdkaka.

Jag har länge velat testa den där kanelbullekladdkakan som Sara gjorde i våras, men har liksom aldrig kommit till skott! Nu äntligen gjorde jag det, och jag bannar mig för att jag inte gjort den tidigare!

Alltså HELT ÄRLIGT!!!!

Jag älskar kanelbullar och jag älskar kladdkaka.

Det här var något av det godaste jag ätit i fikaväg. Det var en helt underbar kombination och det var just den där kladdiga konsistensen som gjorde att den blev dubbelt så god som en vanlig kanelbulle. Kletiga och krämiga saker är godast! Och tillsammans med Sias laktosfria vaniljglass blev det en oslagbar kombination som ni bara måste testa!!!

Varsågoda och ta del av receptet!

 

IMG_9541

 

Ingredienser:

 • 150 gram smör
 • 2,5 dl mjöl (jag använde glutenfri bakmix)
 • 2,5 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 msk kanel
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 krm kardemumma
 • 1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop övriga ingredienser och tillsätt sist smöret. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, strö över pärlsocker och skjutsa in ungen i ca 15-25 minuter.

Rekommenderar er att äta den med vispad grädde eller vaniljglass!

 

IMG_9547

 

Fler fikatips!

Fredagsfika

Samlade fikatips

Hälsosam fika

Juliga fikatips (för den som vill tjuvstarta)

 

Ha en underbar fredag och njut nu av en god fika i helgen vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mamsen

  Jag bakade kladdkakan i lördags och den var supergod, men tyckte nog att den påminde mer om pepparkakor eller lite mer julig smak iallafall än kanelbullar!

  1. Emma

   Ja det är ju lite samma kryddor (fast nejlikan och ingefäran saknas ju). Tur att pepparkakor är så goda också 😀 Men kanske bättre än vanlig kladdkaka? Du som inte är så förtjust i choklad…

 2. Josse

  Kul med något ”vanligt” bakrecept där fokus inte bara ligger på nyttigheter som kokosolja, kokossocker, dadlar som sötning m.m. Mer sådant här 🙂 Eftersom du är en förebild för så många unga (varav många med ätstörningar) så tror jag det är bra att de får se att såna hälsosamma som dig också äter ”vanligt” fika 🙂

 3. Linda Assarsson

  Jag älskar kladdkaka med inte kanelbullar..mest för att de inte brukar vara så kladdiga..
  Men denna kakan..ser ju underbar ut! Kombon kanel, kaka och kladdig till på köpet!
  Ska jag baka kan jag lova 🙂

  Bakade en mumsig morotskaka i veckan som till och med fick godkänt av sambon = motsvarande högsta betyg 😉
  En mjuk, saftig kaka full av smak och full av fin energi för kropp & knopp!
  Ett alternativ när denna härliga kanelbullekladdkaka är slut!?

  Här är receptet:
  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/october/mumsig-morotskaka.html

  Trevlig helg med massa härligheter önskar jag 🙂

  1. Emma

   Men då borde ju gilla den här kladdkakan, om du gillar kladdiga saker 😀 Mumsigt med morotskaka! hoppas du haft enf in helg och njutit! Kram

 4. Alexandra

  ÅH, gud! Det låter så sjukt gott 🙂 I helgen ska jag testa lakritsfudgen du tipsade om för ett tag sedan så får det bli denna goding till nästa helg 🙂

  STOR kram!

stats