Emma Barremyr

Raggmunk och kalkonbacon

IMG_9501

 

Hej vänner ♥

Pelles absoluta favoritmat är raggmunk/ råraker med bacon och lingonsylt, och han skiner alltid upp och blir så himla glad varje gång det står på middagsmenyn och matbordet framför honom. Därför är det extra roligt att laga just den rätten, för att jag vet att det gör min pojkvän så otroligt glad.

Jag själv är också väldigt förtjust i själva raggmunkarna, och äter dem mer än gärna, men just bacon och fläsk tillhör inte mina favoriter. Jag är inte så förtjust i fläskkött över huvud taget och just därför brukar jag köpa kalkonbacon istället. Jag tycker att det är ett hälsosammare alternativ som inte är ”rött kött” och inte innehåller så mycket mättat fett. Ett tips om ni vill variera hemma hos er!

Vi serverade våra raggmunkar och den stekta kalkonbaconen med lingonsylt och färgglada grönsaker!

Det var riktigt mumsigt!

 

IMG_9495

 

Ingredienser:

  • 800 gram fast potatis
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning

Vispa samman mjölk och mjölk och knäck sedan i äggen och tillsätt salt och peppar. Skala och finriv potatisen och blanda ner den i smeten. Stek plättar/ pannkakor i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. 

Servera med stekt bacon/ fläsk/ kalkonbacon och lingonsylt!

 

IMG_9496

 

Raggmunkarna är glutenfria!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Samma här! Det är så härligt med hemlagad husmanskost som man ofta åt när man var liten – går mer och mer tillbaka till det 😀 Ha en fin helg du med! Kram

stats