God morgon ♥
Såhär till helgen tycker jag att det passar perfekt med ett smarrigt fikarecept!
Jag och mina tjejkompisar hade ju en trerätters middag här hemma förra helgen och just efterrätten var något av en favorit!
Kanelbullekladdkaka.
Jag har länge velat testa den där kanelbullekladdkakan som Sara gjorde i våras, men har liksom aldrig kommit till skott! Nu äntligen gjorde jag det, och jag bannar mig för att jag inte gjort den tidigare!
Alltså HELT ÄRLIGT!!!!
Jag älskar kanelbullar och jag älskar kladdkaka.
Det här var något av det godaste jag ätit i fikaväg. Det var en helt underbar kombination och det var just den där kladdiga konsistensen som gjorde att den blev dubbelt så god som en vanlig kanelbulle. Kletiga och krämiga saker är godast! Och tillsammans med Sias laktosfria vaniljglass blev det en oslagbar kombination som ni bara måste testa!!!
Varsågoda och ta del av receptet!
Ingredienser:
- 150 gram smör
- 2,5 dl mjöl (jag använde glutenfri bakmix)
- 2,5 dl socker
- 2 ägg
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm kardemumma
- 1 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop övriga ingredienser och tillsätt sist smöret. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, strö över pärlsocker och skjutsa in ungen i ca 15-25 minuter.
Rekommenderar er att äta den med vispad grädde eller vaniljglass!
Fler fikatips!
Juliga fikatips (för den som vill tjuvstarta)
Ha en underbar fredag och njut nu av en god fika i helgen vänner ♥
Kram / Emma.
Supergod som julaftonsdessert med rårörda lingon och grädde!
Åh, det kan jag tro! Smarrigt 🙂
Lät ju inte helt fel direkt, får jag se till att prova!
Ja gör det, den här grym 😀
Ja, där var receptet ju! Hade jag helt missat att du lagt ut. Helgen är räddad! 😉
Kram!
Va, missat? 😀 Tur att du hittade det så att helgen är räddad 🙂 Kram
Jag bakade kladdkakan i lördags och den var supergod, men tyckte nog att den påminde mer om pepparkakor eller lite mer julig smak iallafall än kanelbullar!
Ja det är ju lite samma kryddor (fast nejlikan och ingefäran saknas ju). Tur att pepparkakor är så goda också 😀 Men kanske bättre än vanlig kladdkaka? Du som inte är så förtjust i choklad…
Kul med något ”vanligt” bakrecept där fokus inte bara ligger på nyttigheter som kokosolja, kokossocker, dadlar som sötning m.m. Mer sådant här 🙂 Eftersom du är en förebild för så många unga (varav många med ätstörningar) så tror jag det är bra att de får se att såna hälsosamma som dig också äter ”vanligt” fika 🙂
Kul att du uppskattar det! Jag brukar försöka få upp lite onyttiga recept ibland som komplement till allt nyttigt 🙂 Bland annat så gjorde jag ju chokladpavlova (http://ptbyemma.se/blog/2015/06/helgen-som-gick/) och bakad choklad med salt kolaglass (http://ptbyemma.se/blog/2015/01/bakad-choklad-med-salt-kolaglass/) tidigare i år. Är verkligen ingen sån som äter sockerfritt jämt och det hoppas jag lyser igenom i bloggen 🙂
Jag älskar kladdkaka med inte kanelbullar..mest för att de inte brukar vara så kladdiga..
Men denna kakan..ser ju underbar ut! Kombon kanel, kaka och kladdig till på köpet!
Ska jag baka kan jag lova 🙂
Bakade en mumsig morotskaka i veckan som till och med fick godkänt av sambon = motsvarande högsta betyg 😉
En mjuk, saftig kaka full av smak och full av fin energi för kropp & knopp!
Ett alternativ när denna härliga kanelbullekladdkaka är slut!?
Här är receptet:
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/october/mumsig-morotskaka.html
Trevlig helg med massa härligheter önskar jag 🙂
Men då borde ju gilla den här kladdkakan, om du gillar kladdiga saker 😀 Mumsigt med morotskaka! hoppas du haft enf in helg och njutit! Kram
ÅH vad det lät gott 😀
ja den var riktigt god 😀
ÅH, gud! Det låter så sjukt gott 🙂 I helgen ska jag testa lakritsfudgen du tipsade om för ett tag sedan så får det bli denna goding till nästa helg 🙂
STOR kram!
Ja den kladdkakan är svårslagen 😀 Hoppas lakritsfudgen blev goda och att du haft en fin helg 🙂 Kram