Emma Barremyr

Veckans matsedel

Hej vänner 

Efter en vecka på vift är jag tillbaka i mitt eget hem. Det är så jäkla gött att komma hem. Inte för att jag inte trivs i Torsby på något sätt, men jag märker verkligen hur mycket det här resandet och jobbadet fram och tillbaka sliter på mig. Väl hemma nu är jag helt slut och orkar inte riktigt ta mig för något alls.

Skrivit en matsedel och storhandlat har jag iallafall gjort, och nu kan jag luta mig tillbaka resten av veckan. Den här veckan blir en kortvecka, med en hel del att göra på företaget. Imorgon och på torsdag jobbar jag i gymmet och under onsdagen kommer jag sitta hemma med PT-onlinejobb och nya upplägg. På fredag sen åker jag och syster Lina till Stockholm för att spendera helgen tillsammans på Hälsomässan och träningseventet Be your best convention. Så fredag och lördag blir det middag på restaurang 🙂

 

Mycket jobb innebär lite tid att stå i köket, och då blir det inga nya påhitt. Här kommer veckans matsedel med några härliga favoriter i repris:

 

Måndag: Älgskavsgryta med sötpotatis

 

img_2084_51346a02ddf2b3665ad325c5

 

Tisdag: Rotfruktrårakor och kalkonbacon

 

IMG_1378-701x467

 

Onsdag: Ugnsstekt fisk med ris och spenatstuvning

 

IMG_0800-701x467

 

Torsdag: Bönbiffar med yoghurtsås i bröd

 

IMG_3884-701x467

 

Söndag: jordärtskockssoppa och kokosfrallor

 

IMG_9800-701x467

 

Att planera maten såhär och storhandla en gång i veckan sparar både tid och pengar. När jag handlar passar jag även på att köpa hem sånt som funkar bra till mellanmål, t.ex. riskakor, ägg, frukt och nötter. Då är hela veckan räddad sen och energin kan läggas på annat än mat. Det är så himla skönt!

 

Har ni planerat något matsedel för veckan?

 

Kram / Emma.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisen

    Finaste Emma! Tack för att du alltid delar med dig och sprider energi och inspiration. Trots att klockan bara är 7.30 på morgonen så längtar jag redan till kvällens middag. Både soppan, bönbiffarna och rotfruktsrårakorna är uppsatta på listan. Tur att veckan har flera kvällar! 😀
    Stor kram till dig!

    1. Emma

      Tack själv för din fina kommentar, den värmer verkligen 😀 Hoppas du får en riktigt fin kväll och vecka! Och smakliga måltider 🙂 Kram

  2. Ellinor

    Vi försöker att planera- och laga veckans all mat under helgen. Då vi båda jobbar och kommer hem sent efter arbete och träning är det skönt med färdiga matlådor i kylen/frysen att ta fram till både middag men även lunch dagen efter. Ibland blir det en snabb nödlösning, men för det mesta ser vi till att ha ordentligt lagad mat.
    Visst tar det en del tid och energi i anspråk den dagen maten lagas, men precis som du skriver spar man både pengar, men framför allt tid i veckan. Dyrbart dessa dagar.
    Önskar dig en fortsatt fin vecka!
    Kram

    1. Emma

      Vilket fantastist jobb av er 😀 Förstår att det är himla skönt att ha maten redo när ni kommer hem på kvällen! Hoppas ni får en härlig vecka med fina kvällar och goda måltider! Kram

  3. Amanda

    Har gjort grönkålspaj på kikärtsbotten så att det räcker några dagar men nu blev jag jättesugen på de där rotfruktsrårakorna!! Mums!

  4. Madeleine

    Satte mig faktiskt ner framför datorn för att görajust det- söka inspiration och planera matsedel 🙂 Ätit samma kycklinggratäng nu i 3 dagar, så nu har man ny energi att laga nåt nytt och gott 🙂 Kanske jag snor ditt recept på rotfruktsrårakor med bacon 🙂 Låter smaskigt. Funderar även på bakad sötpotatis med tonfiskröra och något med köttfärs 🙂 KRAM!

  5. Lina

    Jag bytte jobb för ett par veckor sedan och i samband med det får jag lite kortare dagar och har investerat den tiden i att laga mat varje dag och skriva veckomatsedel. Tidigare levde jag i matlådeträsket. Så tack för fin sida och fina mattips!

    1. Emma

      Vilken bra investering 😀 Tack själv för din kommentar! Hoppas du får en jättefin vecka och många goda måltider! Kram

stats