Emma Barremyr

Matlådan!

Hej vänner ♥

Idag drar #matlådekampan igång!

Jag har ju inget vanligt jobb som innebär att jag alltid är borta över lunch. Oftast är det förmiddagar eller eftermiddagar som tillbringas i gymmet och då äter jag antingen lunchen innan eller efter. Mellanmål brukar dock slinka ner i en liten låda för att jag ska kunna fylla på med energi under förmiddagen/ eftermiddagen. Det är mycket sällan jag äter lunch ute, utan mina luncher är oftast matlådor från dagen innan eller något i frukoststil som lagas till hemma (en underbar fördel när jag jobbar hemifrån). När jag jobbar i Torsby är det också oftast matlådor eller frukostmat som gäller där också! Planeringen är alltid viktig och jag försöker ligga steget före när jag vet att jag inte är hemma över lunch!

Härom dagen hade jag lyxen att jobba hemifrån och då låg det en överbliven bönburgare i kylen som tillsammans med en zucchinifralla, avokado, tomat, paprika, spenat och currysås blev en alldeles utsökt och delikat lunch!

Receptet på bönburgaren kommer från Annie som är grym på vegetarisk/ vegansk mat och alltid har massa spännande tips och recept på sin blogg! Kika in för inspiration vetja!

IMG_3882 IMG_3884

 

Ingredienser (6 biffar):

  • 1 testar ekologiska svarta bönor
  • 1msk kokosolja
  • 2 msk sesammjöl
  • 1 normalstor morot
  • 4 champinjoner
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk vitlökskrydda
  • 1 msk näringsjäst
  • 3 msk matskedar vatten
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 2 nypor salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop bönor, morot och svamp med vitlök, salt och curry. Låt det vara lite tuggvänliga bitar kvar. Blanda sedan ner resterande ingredienser (utom vatten) och kör till det det blandats jämnt utan att det blir för små bitar. Häll sedan ner lite vatten i taget och rör om förhand. Låt det svälla i tio minuter och forma sedan biffar som är cirka 1 cm tjocka – rulla bollar, platta till och forma sedan till dem. Grädda den i ugnen i ca 20 minuter.

Serveras med valfria tillbehör i ett gott bröd!

Såsen är gjord på turkisk yoghurt, curry och Santa Marias mango/ curry.

 

Vad ligger i era matlådor idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Orre

    Jag startar en egen utmaning idag. ”Chipsfri oktober”! chips är min svaghet som jag oftast äter mer av vana än för smakens skull. Känns taggad för det idag:-)

  2. Gabriella

    WOW! I min matlåda låg det en riktigt god pastasallad av dinkelpasta som jag just upptäck! Pastan var blandad med keso, avokado, tomat, morötter och hemmagjorda falafels 🙂

stats