Emma Barremyr

Älgskavsgryta till lördagsmiddag

Hej vänner 
 
I lördags hade vi familjemiddag och myskväll hemma hos mamma och pappa! Till middag bjöds det på en fantastik älgskavsgryta som jag kokat ihop. Förlåt för att jag höjer min egen mat, men den var så förbaskat god så jag var bara tvungen! 
 
Men vad kan bli fel med älgskav, vispgrädde och goda kryddor? Känns inte som att det går att misslyckas med dessa goda smaker och vispgrädde som ger det hela en härligt krämig konsistens!
 
 
Ingredienser (5 portioner)
500 gram älgskav
250 gram kantareller
1 gul lök
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2-1 dl lingon
5 krossade enbär
1-2 msk viltfond
Timjan
Salt och peppar (både vit och svart)
 
Stek älgskav i smör och tillsätt sedan kantareller och lök och låt det steka ihop sig. Salta och peppra och häll på grädde, mjölk och fond. Låt koka i några minuter och tillsätt lingon. Låt det sedan småputtra under lock i några minuter innan du serverar grytan tillsammans med kokt potatis, rårörda lingon och en god sallad.
 
 
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Ser jättegott ut!

    Vad använder du för älgskav? Något eget eller den från frysdisken? 🙂

    Svar:
    Både och, men denna gången var det från frysdisken av märket polarica 🙂
    Emma Barremyr
  2. Sofie DJ

    Mumms! Låter inte helt fel!

    Fin blogg du har med massor utav trevlig läsning :-)!

    Svar:
    Tack, snälla vad roligt att höra! 🙂
    Emma Barremyr
stats