Emma Barremyr

Veckans övning – bicepscurl på boll

Hej vänner ♥

Det är måndag och dags för en ny övning på bollen! Vi går igenom kroppen och dess muskler för att sen kunna använda alla övningarna i ett helkroppsprogram som kan köras i olika varianter i form supersets, cirklar, tabata, etc.

Dagens övning är en övning för framsida arm (biceps) – bicepscurl på boll.

Att köra bicepsövningen sittandes på en boll gör att du även får balans- och stabilitetsträning på köpet. Det är inte alldeles lätt att sitta på en boll och lyfta tunga vikter. Det kan vara en ny utmaning för den som i vanliga fall står eller sitter på en bänk och kör övningen.

DSC_9405 - Kopia

Foto: Caroline Dahlén

Sitt på bollen med rak rygg, stabilitet i core och bäckenbotten och en hantel i var hand. Böj armbågarna och för hantlarna upp mot axlarna och släpp långsamt ner tillbaka. Upprepa x antal gånger.

Desto tyngre vikter du använder, desto tyngre och svårare blir övningen.

Tidigare övningar att kombinera med dagens övning:

Övningen passar bra att t.ex. köra för sig i x antal set, lägga in i en cirkel med andra övningar (t.ex. de jag nämnt ovan) eller köra i superset med en annan bicepsövning.

Lycka till!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Hej!! Hoppas du mår bättre nu igen och får vara frisk i måååånga månader…

    Tänkte bara höra om du inte kunde skriva lite om hur du ser på framtiden. Skulle vara så roligt att få veta vad du tänker angående barn, hus, djur mm. Du vet, sådana där ”vanliga” privata saker? Kom och tänka på det idag på sociologin där vi pratar om genus, att efter att jag läst din blogg i snart 2 år skriver jag alltid ”en” istället för ”man”, eftersom du gör det och jag innan jag läste din blogg aldrig sett någon skriva en, det är alltid ”man” överallt – vilket jag aldrig tänkt på tidigare. Kom därför att undra om du skriver ”en” för att du vill könsneutralisera, eller om det beror på någonting annat? Hur tänker du kring könsroller angående framtida barn? Vill du göra det så neutralt som möjligt eller kommer du klä din son i blått/din dotter i rosa? Hehe skulle vara rätt kul att veta hur du känner kring sådana här icke-träningsrelaterade saker 😀

stats