Emma Barremyr

#matlådekampen

Hej vänner ♥

Under oktober månad kör Sally som bloggar på skippanudlarna.com igång Matlådekampen 2014. Under månaden ska vi försöka ta med oss matlåda så ofta som möjligt. Det kan vara frukost, mellanmål eller huvudmål, men tanken är att vi ska bli bättre på att planera, ta vara på mat och även spara in pengar.

Tre snabba fördelar med matlåda:

  • Billigare: Att äta på restaurang är ofta dyrt och hundralapparna springer snabbt iväg.
  • Bättre koll på innehållet: Du kommer äta det du tar med dig vilket ger dig härliga möjligheter att ladda lådan full med näringsrika och energigivande rätter.
  • Minskar matsvinnet: Många av dina måltidsrester funkar utmärkt som lunch dagen efter, du kan skapa nya spännande kombinationer och varianter och använda flera små delar för att få ihop en hel måltid. Tänk efter innan du slänger mat, det vinner både du, miljön och din plånbok på.

Om du redan brukar ta med dig matlåda 2-3 gånger i veckan, toppen! Då kanske din utmaning är att ta med fler gånger i veckan eller att uppmuntra vänner/kollegor att göra detsamma. Har du aldrig tagit med en matlåda? Då kanske det räcker som mål att du ska ta med 1-2 gånger första veckan för att sedan trappa upp det. Går du i skola eller gymnasieskolan där du får lunch kan du istället fokusera på att ta med smarta mellanmål och snacks.

Utmaningen bygger på dina egna villkor, men tillsammans kan vi hjälpa varandra med tips, recept, idéer, hejarop och inspirerande bilder. Vi använder oss av hashtaggen #matlådekampen på Facebook, Twitter och Instagram.

Så här gör du för att delta i utmaningen:

Maila ditt namn och om du vill även ditt Instagram konto/blogg till skippanudlarna@hotmail.com. Har du blogg så lägg gärna upp ett inlägg med denna introduktionstext där du uppmanar dina läsare att hoppa på tåget. Under utmaningen kan vi se allas bidrag under hashtaggen #matlådekampen

Under oktober månad kommer det på www.skippanudlarna.com läggas upp tips, nya roliga varianter på recept och även era tips och bilder som ni delar med er av. Sally kommer även ha lite TÄVLINGAR där finfina priser kan vinnas!

Jag hakar på! Gör ni också det?

Låt matlådekampen börja!

 

matladekampen2014

 

HÄR HITTAR DU MÅNGA AV MINA MATLÅDETIPS! (rätter som funkar finfint i matlåda)

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats