Emma Barremyr

Veckans övning – axelpress på boll

Hej vänner ♥

Veckans övning är axelpress på boll.

Precis som i alla andra övningar blir det så mycket mer än bara specifik träning för EN muskelgrupp när du involverar bollen. I den här övningen får framför allt bålen och ryggraden lite extra träning, och samtidigt som du tränar styrka tränar du också stabilitet och balans!

Vi har tidigare veckor gått igenom övningarna:

Hejaheja!!!

DSC_9399 DSC_9400

 Foto: Caroline Dahlén

Sitt med rak rygg och fixera mag- och korsryggsregionen. Håll hantlarna vid axlarna och pressa upp tills armarna hålls i ett lätt böjt läge över huvudet. Sänk långsamt ner tillbaka, upprepa x antal gånger och kom ihåg andningen!

Desto tyngre vikter du använder, desto tyngre och svårare blir övningen – såklart!

Övningen passar bra att t.ex. köra för sig i x antal set, lägga in i en cirkel med andra övningar (t.ex. de jag nämnt ovan) eller köra i superset med en annan axelövning.

 

Lycka till!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Hej Emma! Tack för en superinspirerande blogg!

    Jag var på gymmet i morse å körde ett armpass när det slog mig hur svårt det är att hitta en bra övning för biceps! Jag brukar alltid köra den klassiska ”curlen” med hantlar, men jag tycker det är svårt på många sätt. Dels tycker jag det är svårt att hitta en vikt som passar (antingen lyckas jag inte ens få upp den där satans vikten eller så väger den för lite å ger inget motstånd alls), dels tycker jag det är svårt att verkligen se till att det är biceps som jobbar (slutar nästan alltid med att jag står lite snett, drar upp axlarna eller inte orkar hålla armbågen intill kroppen å därav får känningar i en massa muskler dagen efter – men INTE biceps!)

    Tips på hur man ska tänka när man utför curlen alternativt andra braiga övningar för biceps? 🙂

    Kram Hanna

    1. Emma

      Hej Hanna! Det låter som att du försöker lyfta en lite för tung vikt och jag skulle rekommendera dig att ta en lättare vikt och jobba fler repetitioner för att verkligen hitta kontakten med muskeln, vilket kan vara svårt om vi lyfter för tungt! Det är också lätt att kompensera och snedbelasta om du lyfter för tungt, så ta en lättare vikt helt enkelt och jobba upp styrkan och kontakten från grunden. När du sen hittar kontakten är det bra idé att höja vikten! Lycka till och kram

stats