emmabarremyr

Emma Barremyr

Granola med mandel, kanel och kardemumma

Hej vänner ♥

Om jag ska vara ärlig måste jag erkänna att jag gjort den perfekta frukostgranolan ever! Jag har gjort många olika varianter tidigare, och enligt min smak är det här den godaste. Att ha kanel, kardemumma och mandel i var otroligt gott och jag är ganska säker på att den här satsen kommer ta slut väldigt fort, och då är det ju tur att det är så himla enkelt att göra en ny sats 🙂

Mmmm, älska hemgjort granola ♥

img_0826

 

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 1/2 dl mandelsmör
  • 1/2 dl fint hackade dadlar (jag har köpt färdighackade)
  • 2 äggvitor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl havrekärnor
  • 2 dl quinoapuffar
  • 1 dl havregryn
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa ihop banan med mandelsmör, hackade dadlar, äggvitor, kanel och kardemumma. Tillsätt havrekärnor, quinoapuffar och havregryn. Smaka av med lite salt. Bred ut smeten på en plåt och kör in den i ugnen i 20 minuter. Rör runt i granolan var femte minut så att det blir lika “stekt” överallt. Ta ut granolan när den börjat få lite färg och låt den sedan svalna på plåten innan du håller i den i en förvaringsburk.

 

IMG_0832

 

Fler granolatips?

 

Granola passar bra som topping på yoghurt/ kvarg/ fil/ keso, gröt, pannkakor, glass eller som snacks/ tilltugg. Jag kan äta det som godis ibland – så himla gott ju 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats