Emma Barremyr

Jordnötsgranola

Hej ♥

Jag äter granola som godis just nu. Jag använder det också flitigt som topping på det mesta och en granolasats försvinner ungefär lika snabbt som den blir till. Jag älskar knapret och den här gången – den goda jordnötssmaken!

img_5782

IMG_5773

Ingredienser:

  • 2 dl havrekärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl av vardera bovetepuffar <–(klick) och quinoapuffar <–(klick) (eller mer havregryn)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 banan
  • 1/2 dl äggvita
  • 4 msk jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mosa ihop banan med äggvita och jordnötssmör och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en plåt och kör in i ugnen och grädda i ca 20 minuter (tills det blir knaprigt och får lite färg). Ta ut ungefär var femte minuter och rör runt.

Om du vill kan du blanda i kokosflingor, torkad frukt, linfrön, chiafrön eller liknande när ganolan har svalnat och hälla upp i en burk. Alternativt gör du som mig, förvarar granolan som den är och varierar tillbehören lite för varje gång.

img_5772 img_5777

 

Just nu äter jag mest granolan som topping på gröten, pannkakorna eller som snacks!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. victoria

    Jag som är ett stort jordnötsfan ska lätt prova detta receptet!! Har dock inte havrekärnor hemma…tror du det kan funka med mer havregryn istället? Eller finns det något annat man kan ersätta med? Kram

stats