Publicerat den 23 mars, 2016

Recept på glutenfria majsvåfflor med raw glass, jordgubbssås och banan

Ägg- och pannkaksrecept, FODMAP-recept, kitchenstories, Vegetariskt

God morgon ♥

I måndags blev jag sådär himla sugen på våfflor att jag bara var tvungen att ställa mig och grädda några stycken. Det hela resulterade i ett uppdukat bord med nygräddade våfflor, raw glass, jordgubbssås och skivad banan till lunch!

Det är nog det allra bästa med mina dagar då jag jobbar hemifrån – alltså alla goda och lyxiga luncher jag bjuder mig själv på! Älskar det ♥

Våfflorna blev kanske inte sådär superfrasiga eftersom de innehöll ägg, men däremot proteinrika, mättande och smakmässigt – jättegoda!

Kan tipsa om våfflorna till helgens frukost eller kanske till påskbrunchen? Annars perfekt som picknickmat, matlådemat eller som lunchmat!

IMG_3648 IMG_3654 IMG_3655 IMG_3660

Ingredienser (4 våfflor):

  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 30 gram smält kokosolja
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 ägg

Blanda ihop alla ingredienser och grädda i våffeljärn. Använd gärna lite extra kokosolja när du steker för att inte våfflorna ska bränna fast!

Jordgubbssås: mixa runt 20 jordgubbar med två färska dadlar!

Servera våfflorna med skivad banan, jordgubbssås och glass ♥

IMG_3670IMG_3663 IMG_3667

 

Njut av onsdagen fina ni 

 

Kram / Emma.

2 kommentarer

    1. Emma

      Ja våfflor till lunch är super, och sååå gott :D

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.